Hyppää sisältöön

Lahden kaupunginorkesterin intendentin virka hakuun ja valintatyöryhmän jäsenet nimetty

Lahden kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden apulaisintendentti on hoitanut intendentin avointa virkaa elokuusta 2022. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päätti julistaa intendentin viran haettavaksi ja nimesi valintatyöryhmän intendentin valintaa varten. Lautakunta kokoontui 26.1.2023.

Intendentin virka julistetaan haettavaksi ja virallinen hakuilmoitus julkaistaan helmikuussa, valinta tehdään kevään kuluessa.

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta nimesi valintatyöryhmään omiksi edustajikseen Marko Lindqvistin ja varajäseneksi Sari Niinistön. Jäseniksi nimettiin myös sivistysjohtaja ja henkilöstöpalveluista henkilöstöpäällikkö.

Valintatyöryhmä kuulee asiantuntijana orkesterin ylikapellimestaria.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi katsotaan kokemus johtamistehtävässä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyvää kotimaisen ja kansainvälisen musiikkielämän tuntemusta, hyviä yhteyksiä alan toimijoihin, hyviä henkilöstöjohtamis- ja vuorovaikutustaitoja, kehittämisorientoitunutta ja innostavaa työotetta sekä kokemusta hallinto- ja johtotehtävistä.

Apulaisintendentti Maija Kylkilahti on nimetty hoitamaan intendentin avointa virkaa elokuun 2022 alusta heinäkuun 2023 loppuun, kun intendentti Teemu Kirjonen irtisanoutui tehtävästään.

Lisätiedot

Sivistysjohtaja Tiina Granqvist, p. 050 383 6574

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksen 26.1.2023 esityslista Dynasty-verkkopalvelussa. 

Aihealueet