Hyppää sisältöön

Lahden kaupunginsairaalan omistus on siirtynyt LähiTapiolan kiinteistörahastolle

Lahden kaupungin ja LähiTapiolan kiinteistörahaston kauppa kaupunginsairaalan rakennuksista on toteutunut ja omistus siirtynyt 9.8. Kiinteistö toimii Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sote-keskuksena. Kauppahinta on noin 96 miljoonaa euroa.

Sopimuksen mukaan kiinteistöjen omistus siirtyi kaupungilta LähiTapiolan kiinteistörahastolle. Kauppa ei sisällä tonttia, jonka kaupunki vuokraa ostajalle. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä toimii keskuksen päävuokralaisena vuoden 2022 loppuun saakka, minkä jälkeen vuokrasopimus siirtyy Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle sote-uudistuksen myötä.

– Olemme tyytyväisiä syntyneeseen sopimukseen. Alueen asukkaille sote-keskuksen palvelut jatkuvat ennallaan kertoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Kaupan kohteena oleva Lahden sote-keskus on useammasta rakennuksesta koostuva noin 30 000 m² suuruinen kokonaisuus, johon toteutettiin laaja perusparannus vuosien 2017–2019 aikana. Sote-keskus sijaitsee Lahden keskustassa, ja palvelee Päijät-Hämeen hyvinvointialueella 200 000 suomalaista tarjoamalla terveydenhuollon palveluja kuten avosairaanhoitoa, opiskelijoiden ja suun terveydenhuoltoa sekä mielenterveys- ja päihdepalveluja.

Hinta on määritelty kuntalain mukaisella neuvottelumenettelyllä, jossa lopullinen hinta perustuu osapuolten välisiin neuvotteluihin sekä puolueettomiin auktorisoituihin kiinteistöarvioihin.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin. Sen ydintoiminta on kiinteistöjen ja vuokralaisasiakkaiden huolenpidossa. Rahaston hallinnointiyhtiö on LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.

Lahden kaupungin omistuksessa olevan Lahden sote-keskuksen kaupasta päätettiin Lahden kaupungin konserni- ja tilajaostossa 20. kesäkuuta. Kaupunkiympäristölautakunta päätti maanvuokraussopimuksesta kesäkuun kokouksessa. Kauppasopimus allekirjoitettiin ehdollisena 21.6. Kaupan toteutumisen ehdot täyttyivät ja kauppa toteutettiin 9.8. ja omistus siirtyi Lahden kaupungilta LähiTapiolan kiinteistörahastolle.

Lisätietoja:

Pekka Timonen, kaupunginjohtaja, 050 337 4386
Jouni Arola, toimitilajohtaja, 050 559 4227

Lisätietoja