Hyppää sisältöön

Lahden kaupunginteatterin johtajan virka hakuun syyskuussa

Teatterinjohtajan virka julistetaan haettavaksi syyskuussa ja valinta tehdään syksyn aikana. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päättää valintaprosessista kokouksessaan 14.9.2022.

Nykyisen teatterinjohtajan Ilkka Laasosen toimikausi päättyy 31.7.2023. Laasonen on jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän tule hakemaan tehtävää seuraavalle toimikaudelle. Teatterinjohtaja valitaan viideksi vuodeksi kerrallaan.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi katsotaan kokemus teatterinjohtajan tehtävistä.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää teatterialan hyvää tuntemusta, hyviä henkilöstöjohtamis- ja vuorovaikutustaitoja sekä kehittämisorientoitunutta ja innostavaa työotetta.

Lautakunta on nimennyt maaliskuussa 2022 teatterinjohtajan valintatyöryhmän sekä edustajansa valintatyöryhmään. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan edustajina toimivat puheenjohtaja Maria Mäkynen ja I varapuheenjohtaja Pertti Arvaja sekä heidän henkilökohtaisina varajäseninään II varapuheenjohtaja Sari Niinistön ja jäsen Marko Lindqvistin. Jäseniksi on nimetty myös sivistysjohtaja, teatterin apulaisjohtaja ja henkilöstöpalveluista henkilöstöpäällikkö. Lisäksi teatterin henkilöstöä edustaa kaksi asiantuntijajäsentä, joista toinen on näyttelijöiden edustaja.  

Lisätiedot 

Sivistysjohtaja Tiina Granqvist, p. 050 383 6574
Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksen 14.9.2022 esityslistan linkki 

 

Aihealueet