Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki yhteistyöhön korkeakoulujen opiskelijakuntien kanssa

Elinvoima ja työllisyysjaostolle esitellään maanantain kokouksessa Lahden kaupungin sekä LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE:n ja LUT-yliopiston ylioppilaskunta LTKY:n yhteistyösopimus.

Lahden kaupunki, LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE sekä LUT-yliopiston ylioppilaskunta LTKY haluavat käynnistää aikaisempaa tiiviimmän yhteistyön. Erityisesti opiskelijatoiminnan ja opiskelijaelämän vahvistaminen keskustassa on koettu yhteiseksi tavoitteeksi, millä arvioidaan olevan positiivisia vaikutuksia opiskelijoiden kotiutumiselle Lahteen.

Lahden kaupunki aikoo myöntää opiskelija- ja ylioppilaskunnalle yhteensä 20 000 euroa vuodelle 2024. Tämän jälkeen tukea myönnettäisiin saman verran vuosille 2025 ja 2026, jos yhteistyösopimuksen mukainen toiminta toteutuu. Tuki mahdollistaisi fyysisen kiintopisteen tarjoamisen opiskelijoille Lahden keskustassa sekä tuen opiskelijoiden harrastuksiin ja tapahtumiin.

Samalla tuki edistäisi positiivisen imagon luomista opiskelijakaupunkina ja auttaisi korkeakouluopiskelijoita työllistymään alueelle, erityisesti keskustan yritysyhteistyön kehittymisen myötä. Keskustaan olisi sijoittumassa Lahti Student Hub, joka on opiskelijakunnan ja ylioppilaskunnan tukikohta sekä näkyvä kohtaamispaikka opiskelijoille, yrityksille ja kaupunkilaisille.

Elinvoima- ja työllisyysjaoston esityslista 18.12.