Hyppää sisältöön

Lahden Kisapuiston pääkatsomorakennuksen hankinta viivästyy

Lahden Kisapuiston pääkatsomorakennuksen hankintamenettelyssä saadut tarjoukset jouduttiin hylkäämään, koska ne eivät vastanneet tarjouspyyntöä. Vaikka tämä hankinta keskeytyi, hanke tullaan kilpailuttamaan uudelleen mahdollisimman pian.

Lahden Tilakeskus pyysi EU-hankintailmoituksella osallistumishakemuksia kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn Lahden Kisapuiston uuden pääkatsomorakennuksen rakentamisesta Suunnittele ja rakenna -urakkana. Neuvotteluvaiheeseen päätettiin kutsua Skanska Talorakennus Oy ja SRV Rakennus Oy.

Molemmat tarjoajat jättivät tarjoukset määräaikaan mennessä. Tarjouspyynnössä oli kuitenkin määritelty hankkeen kattohinnaksi 12 500 000 euroa, jota tarjous ei saa ylittää. Koska molemmat tarjoukset ylittivät asetetun hinnan, lain mukaan ne oli pakko hylätä tarjouspyyntöä vastaamattomina.

– Kaupungin ja FC Lahden tahtotila Kisapuiston pääkatsomon rakentamiseksi on vahva ja muuttumaton. Seuraavaksi selvitetään muutokset, joita uusi kilpailutus edellyttää, painottaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

FC Lahden edustaja on ollut mukana pääkatsomorakennuksen tarjousneuvotteluissa koko ajan ja seuran johto on edelleen erittäin sitoutunut katsomoon.

– FC Lahden peleihin Veikkausliigassa tällä ei ole välittömiä vaikutuksia, ja yhteinen tavoitteemme on edelleen saada pääkatsomo ja Kisapuisto koko jalkapalloperheen käyttöön kaudelle 2025. Projektin viivästyminen on tietysti harmittavaa, mutta ei tämä meidän uskoomme hyvästä lopputuloksesta vaikuta, toteaa FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

– Neuvottelut käytiin hyvässä hengessä, ja tarjoajat esittivät erinomaisia kehittämisehdotuksia hankkeen sisältöön. Selvitämme parhaillaan, millä tavoin hankkeen uudelleen kilpailutus kannattaa järjestää, jotta saamme pääkatsomohankkeen mahdollisimman nopeasti eteenpäin, Jouni Arola Tilakeskuksesta kertoo.

Uuden menettelyn onnistumisen ja tarjoajien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi keskeytetyn hankintamenettelyn tarjousasiakirjat pidetään salassa, kunnes Lahden Tilakeskus on tehnyt ratkaisunsa uudessa hankintamenettelyssä tai päättänyt luopua hankinnasta.

 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen, p.050 337 4386
Toimitilajohtaja Jouni Arola, Tilakeskus, p. 050 559 4227
Hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Mika Halttunen, FC Lahti, p. 0400 711 299