Hyppää sisältöön

Lahden seudun jätelautakunta päättää sekajätteen kuljetusjärjestelmästä

Lautakunnalle esitetään siirtymistä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen seka- ja energiajätteen osalta. Lahden seudun jätelautakunta päättää sekalaisen yhdyskuntajätteen kuljetusjärjestelmästä kokouksessaan 15.12.2022. 

Jätehuoltoviranomaisen tekemän kuljetusjärjestelmäselvityksen mukaan jätelain ehdot kiinteistön haltijan järjestämälle jätteenkuljetukselle eivät täyty ja siksi tulee siirtyä Salpakierto Oy:n kilpailuttamaan jätteenkuljetukseen. Edellisessä kokouksessaan jätelautakunta päätti lähettää selvityksen lausunnoille ja kuultavaksi.

Jätelain mukaan sekalaisen jätteen kuljetus tulee järjestää ensisijaisesti kunnan toimesta. Vain siinä tapauksessa, että jätelain asettamat ehdot kiinteistön haltijan jätteenkuljetukselle täyttyvät, voi sekalaisen jätteen jätteenkuljetuksen järjestää kiinteistön haltijan järjestämänä. Selvitys koskee alueita, joissa on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus seka- ja energiajätteelle: Asikkala, Hollola, Lahti, Myrskylä, Padasjoki, Pukkila, Heinolan taajama-alue ja Orimattila (pois lukien Orimattilan Artjärvi).

Kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen voidaan siirtyä aikaisintaan kolmen vuoden päästä.

Lisäksi kokouksessa käsitellään ehdotusta jätetaksaksi. Jätelautakunnalle esitetään ehdotuksen jätetaksaksi asettamista julkisesti nähtäville mielipiteitä ja lausuntoja varten. Jätetaksassa määrätään kunnan kilpailuttaman jätteenkuljetuksen ja kunnan vastuulle kuuluvan jätteen käsittelyn hinnoittelun periaatteista ja hinnoista. Jätetaksan on määrä tulla voimaan 1.7.2023.

Jätelautakunnan kokouksen esityslista liitteineen on julkaistu verkkosivuilla.
Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.