Hyppää sisältöön

Lahden seudun ympäristökatsaus vuodesta 2020 julkaistu

Maailman ympäristöpäivänä julkaistava vuosittainen katsaus rakentaa kuvaa Lahden ympäristön tilasta ja tarjoaa tärkeää taustatietoa päättäjille.

Hollolan ja Lahden yhteinen ympäristökatsaus kokoaa tietoa kunnissa tehtävästä ympäristötyöstä ja seuraa ympäristön tilaa mittaritiedon avulla. Katsauksessa esitellään myös tulevaisuuden suunnitelmia ja haasteita.

Lahden ympäristöpääkaupunkivuonna juhlitaan seudun pitkäjänteisestä ympäristötyötä. Positiivinen kehitys näkyy myös monissa seuratuissa mittareissa. Seudun energiantuotannon hiilidioksidipäästöt ovat edelleen alentuneet, ja Lahdessa ollaan entistä lähempänä asetettua päästötavoitetta. Muita ilonaiheita ovat kevyen liikenteen väylien lisääntyminen sekä kuntien kiinteistöjen sähkön- ja energiankulutuksen pieneneminen

Katsaus osoittaa, että parannettavaakin riittää. Vaikka liikennemäärät vähenivät poikkeuksellisena korona-vuonna, seudun autoistuminen jatkaa edelleen kasvuaan. Yksi tulevaisuuden haaste on myös materiaalina kierrätettävän jätteen osuuden nostaminen.

Lahden seudun ympäristökatsaus 2020 suomeksi PDF

Lahti Region Environmental Review 2020 in English PDF

Painetun version voi noutaa Lahti-Pisteestä Trion palvelutorilta tai BW-talon aulasta.

Lahden kaupungin keräämään laajempaan ympäristömittariaineistoon voi tutustua Lahden ympäristövahti-palvelussa osoitteessa: www.lahdenymparistovahti.fi

Aiempiin ympäristökatsauksiin voi tutustua sivuilta: www.lahti.fi/asuminen-ja-ymparisto/ympariston-tila/lahden-seudun-ymparistokatsaus/.

Lisätietoja