Hyppää sisältöön

Lahden seudun Ympäristöviikon yleisökilpailussa runoillaan luonnon monimuotoisuudesta

Osallistu runokilpailuun 4.9. mennessä ja voit voittaa palvelulahjakortin!

Kerro viesti monimuotoiselta luonnoltamme ihmiskunnalle!

Runon pituuden ja tyylilajin voit päättää itse. Runon voi myös otsikoida tai olla otsikoimatta. Jos runon ideointi tuottaa vaikeuksia, voit pohtia luonnon monimuotoisuutta todella tiiviinkin aiheen kautta. Esimerkiksi luontokato tai muuttuvat olosuhteet kuten ilmastonmuutos ja taudit, tai maaperää hajottavat pieneliöt ja suolistomikrobit ovat osa monimuotoista luontoa. Oman runon tyylilaji voi olla esimerkiksi haiku, elegia tai nykyrunous. Yksi henkilö saa lähettää kisaan kaksi omaa runoa.

Kilpailuun osallistuvien runojen tulee olla perillä viimeistään 4.9.2022

sähköpostilla: ymparisto@lahti.fi

tai kirjepostilla:
Lahden kaupunki, ympäristöpalvelut/Knuuti
’Ympäristöviikon runokilpailu’
Askonkatu 2
15100 Lahti

Voit myös osallistua kilpailuun postaamalla runosi Facebookiin tai Instagramiin hashtageilla #YVrunokilpailu ja #ympäristöviikko.

Liitä yhteystietosi kirje- tai sähköpostilla toimitettujen runojen mukaan. Kilpailuun osallistuneiden yhteystietoja ei tallenneta eikä säilytetä kilpailun päätyttyä.
Voittajan valitsee raati ja voittajaan ollaan yhteydessä kilpailun ratkettua. Palkinnoksi voittaja saa sadan euron (100 €) lahjakortin paikalliseen palveluun valintansa mukaan. Palkinto jaetaan seudullisella Ympäristöviikolla.

Osallistumalla kilpailuun annat luvan runosi julkaisuun eri kanavissa Ympäristöviikon yhteydessä. Kilpailuun osallistuneita runoja voidaan nostaa myös seudullisen Ympäristöviikon somekanaviin @ymparistoviikko.

Tänä vuonna runoista kootaan kirjanen, joka printataan. Jokainen kisaan osallistuja saa halutessaan oman kirjasen.

Ympäristöviikko pidättää itselleen oikeuden karsia loukkaavat, rasistiset, tai muulla tavalla sopimattomat runot kisasta. Tämän vuoksi kannustamme runoilemaan asiallisesti, jotta saat runosi kirjaseen!

 

Lisätietoa seudullisesta Ympäristöviikosta ja yleisökilpailusta löydät kotisivulta

Ympäristöviikon kotisivu