Hyppää sisältöön

Lahden uimarantojen vesi on lämmintä ja hyvälaatuista

Lahden uimarantojen uimavedet ovat hyvälaatuisia, mutta uimarannoilla on jo havaittu vähäisiä määriä sinilevää. Uimarannoilla pitää noudattaa uimarannan sääntöjä.

Lahden kaupungin uimarantojen viranomaistarkastukset on suoritettu ja ensimmäiset uimavesinäytteet on haettu 4. kesäkuuta yleisiltä uimarannoilta eli niin sanotuilta EU-uimarannoilta.

Vesinäytteiden mikrobiologinen laatu oli hyvä kaikilla yleisillä uimarannoilla. Uimavesien lämpötilat vaihtelivat 23,8–25,6 asteen välillä. Möysän, Merrasjärven ja Likolammen uimarannalla on havaittu jo vähäisiä määriä sinilevää. Näytetulokset löytyvät uimarantojen ilmoitustaululta ja kaupungin verkkosivuilta.

Seuraava näytteenottokierros on 25. kesäkuuta. Silloin näytteet otetaan kaikilta virallisilta uimarannoilta. Uimarantaluettelo on nähtävissä kaupungin verkkosivuilla.

Tarkkaile sinilevän määrää

Runsas sinilevän määrä näkyy vihreinä lauttamaisina sinileväesiintyminä tai selkeästi vihreäksi värjäytyneenä vetenä. Sinilevän määrä vaihtelee muun muassa sääolosuhteiden mukaan, jolloin sinilevätilanne uimarannalla voi muuttua nopeastikin.

Vähäinen määrä sinilevää ei yleensä aiheuta oireita uimareilla. Suihkussa käyminen uimisen jälkeen on kuitenkin suositeltavaa. Jos uimavedessä on runsaasti sinilevää, uimista on syytä välttää. Sinilevä voi aiheuttaa ihon punoitusta ja kutinaa, silmä- tai nenäoireita sekä oksentelua ja ripulia. Oireet ilmenevät yleensä muutaman tunnin sisällä sinilevälle altistumisesta.

Lisätietoja sinilevästä ja uimarannoista Lahden kaupungin verkkosivuilta.

Noudata uimarantojen sääntöjä

Uimarantojen sääntöjen noudattaminen on tärkeää, jotta kaikki viihtyvät.

  • Lemmikkieläinten tuominen on kielletty
  • Leiriytyminen, kalastaminen ja telttailu eivät ole sallittu
  • Lintujen ruokinta ei ole sallittua
  • Roskia ei jätetä maahan

Uimarannan kunnossapitoon liittyvissä epäkohdissa voi olla yhteydessä uimarannan ylläpitäjään, jonka tiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta ja kaupungin verkkosivuilta.

Lahden kaupungin uimarantojen vedenlaatuun liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä Lahden ympäristöterveyteen.

Lahden ympäristöterveys
päivystysnumero ti–to klo 9–10
p. 03 733 4577