Hyppää sisältöön

Lahden uusi arkkitehtuuripoliittinen ohjelma julkaistaan 15.11.

Lahden uusi arkkitehtuuripoliittinen ohjelma Apoli 2022 julkaistaan kutsuvierastilaisuudessa Mustankallion vesitornissa ja etänä verkossa 15.11. klo 17.00–19.15.

Apoli 2022 on laadittu hyvän rakentamisen oppaaksi tämän päivän Lahteen. Se noudattaa kaupungin strategiaa, jonka tavoitteena on edistää Lahden kehittymistä elinvoimaiseksi ympäristökaupungiksi, sekä menestyväksi muotoilu- ja kulttuuriosaamisen kaupungiksi. Lisäksi ohjelma edistää rakennetun ympäristön laatua ja luo puitteet myös tulevan Lahden esteettiselle ympäristölle, kaupungille, jossa asukkaat voivat hyvin.

Tilaisuuden avaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman esittelyn lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa myös yliarkkitehti Harri Hakaste ympäristöministeriöstä, professori Laura Arpiainen Aalto-yliopistosta ja lehtori Sara Ikävalko LAB-ammattikorkeakoulusta. Tilaisuus päättyy kaupunginarkkitehti Johanna Palomäen johtamaan paneelikeskusteluun ja yleisökysymyksiin. Tarkempi ohjelma tulee nähtäväksi lähempänä tapahtumaa.

Etäosallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista. Linkki verkkotapahtumaan: https://www.youtube.com/watch?v=rIPI6px8aH8

 

Tilaisuuden ohjelma:

Tilaisuuden avaus, Johanna Palomäki, kaupunginarkkitehti

Tervetulosanat, Pekka Timonen, Lahden kaupunginjohtaja

Lahden Apolin esittely, Päivi Airas & Tuomas Helin, apolivastaavat

Valtakunnallinen Apoli, Harri Hakaste, yliarkkitehti, ympäristöministeriö

Terveys- ja hyvinvointiarkkitehtuuri, Laura Arpiainen, professori, Aalto-yliopisto

Muotoilun näkökulma, Sara Ikävalko, kaupunkimuotoilun lehtori, LAB-ammattikorkeakoulu

Paneelikeskustelu, paneelia juontamassa Johanna Palomäki

 

Lisätietoja: www.lahti.fi/apoli

Lisätiedot