Hyppää sisältöön

Lahdessa asuntojen vuokrataso on edelleen keskitasoa alhaisempi

Lahdessa asuntojen vuokrat nousivat vuoden aikana keskimäärin 1,5 %, kun koko maassa asuntojen vuokrat nousivat keskimäärin 3,4 %.

Vuokra-asuntojen (vapaarahoitteiset ja ARA-vuokra-asunnot) keskineliövuokra oli koko maassa vuoden 2022 lopulla 14,6 euroa. Kalleimmat neliövuokrat suurista kaupungeista olivat Helsingissä, 18,7 euroa sekä Vantaalla ja Espoo-Kauniaisissa, noin 17,1 euroa. Myös Tampereella vuokra-asuntojen keskimääräinen neliövuokra oli korkeampi kuin koko maassa keskimäärin, 15,2 euroa/neliö. Lahdessa keskimääräinen neliövuokra oli vuoden 2022 lopulla edelleen selvästi alle maan keskiarvon – 13,3 euroa. Tosin Kouvolassa keskineliövuokra oli vielä selvästi edullisempi, 10,4 euroa.

Vuoden 2022 lopulla asuntojen vuokrat olivat koko maan tasolla 3,4 % korkeammat kuin vuotta aiemmin.  Suurissa kaupungeissa vuokrien nousuprosentti jäi alle koko maan keskiarvon. Pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien vuokra-asuntojen neliövuokrat nousivat vuoden aikana keskimäärin 0,3–0,5 euroa, Lahdessa neliövuokra nousi vuoden aikana keskimäärin 0,2 euroa.

Vuokrayksiöiden (vapaarahoitteiset ja ARA-vuokra-asunnot) keskineliövuokra oli koko maassa vuoden 2022 lopulla 18,4 euroa. Kalleimmat yksiöiden neliövuokrat suurista kaupungeista olivat Helsingissä, 24,8 euroa sekä Vantaalla ja Espoo-Kauniaisissa, noin 22 euroa. Myös Tampereella vuokrayksiöiden keskimääräinen neliövuokra oli hieman korkeampi kuin koko maassa keskimäärin. Yksiöiden keskineliövuokra oli Lahdessa 16 euroa vuoden 2022 lopulla. Kouvolassa se oli 12,7 euroa/neliö.

Lähde: Tilastokeskus

Aihealueet