Hyppää sisältöön

Lähes 300 ammattilaista koolla lasten ja nuorten hyvinvointiseminaarissa Lahdessa

Lähes 300 lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivaa ammattilaista Lahden kaupungilta, Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta, seurakunnista ja yhdistyksistä kokoontuu Sibeliustalolle hyvinvointiseminaariin 15.3.2024. Lahden kaupunki järjestää ammattilaisseminaarin jo kolmannen kerran.

Lasten ja nuorten hyvinvointiseminaarin teemana tänä vuonna on haavoittuvassa asemassa oleva lapsi ja nuori. Tarkoituksena on tarjota osallistujille tietoa lasten ja nuorten hyvinvoinnin tilasta tutkimustiedon valossa. Samalla voidaan jakaa tapoja ja menetelmiä haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten tunnistamiseen sekä kohtaamiseen.

Kaupungilta aluekoordinaattori Petra Mäki kertoo, että seminaarin alussa ammattilaiset saavat tilannekatsauksen lahtelaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista hyvinvointisuunnitelman indikaattoritiedon valossa.
– Lisäksi nostamme esiin muutamia lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman ilon ja onnistumisen aiheita. Lasten ja nuorten osallistamiseen liittyviä onnistumisia kuulemme varhaiskasvatuksesta Versosta, perusopetuksesta skididialogista ja Sisukas-mallista sekä nuorisopalveluiden Kellarikahvilasta.

Seminaarin paneelikeskustelussa kuullaan nuorisovaltuutetun, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen erityisopettajien, perhesosiaalityön ja lastensuojelun sekä koulunuorisotyöntekijän näkökulmia siitä, mihin lasten ja nuorten hyvinvointityössä pitää vielä satsata.
– Tavoitteena on tunnistaa eri tavoin haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret huomioidaksemme heidät toiminnoissamme aiempaa paremmin, Mäki jatkaa.

Ohjausta trauman kokeneen lapsen ja nuoren kohtaamiseen

Laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja kouluttajapsykoterapeutti Soili Poijula luennoi osallistujille, miten tunnistaa trauman kokenut lapsi ja nuori ja miten häntä tukea.

– Luentoon sisältyy case ryhmätyöskentely, jossa ammattilaiset pääsevät yhdessä lähiverkostonsa kanssa pohtimaan, kuinka toimia tilanteissa yhteistyössä, kertoo aluekoordinaattori Liisa Kumpulainen.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
aluekoordinaattorit Petra Mäki, petra.maki@lahti.fi,  p. 044 482 6836 ja
Liisa Kumpulainen, liisa.kumpulainen@lahti.fi, p.044 482 0818