Hyppää sisältöön

Lahti Energia selviytyi kohtuullisen hyvin vaikeasta vuodesta

Lahti Energian tilinpäätös kertoo vaikeasta vuodesta 2022, joka päättyi olosuhteisiin nähden hyvään tulokseen. Lahti Energia on Lahden kaupungin konserniyhtiö.

Vuoden 2022 aikana voimakkaasti muuttunut liiketoimintaympäristö oli Lahti Energialle taloudellisesti haastava. Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheutti vakavia seurauksia energiamarkkinoihin. Sähkön hinnan nousu vauhditti konsernin liikevaihdon kasvuun, mutta liikevoitto supistui.

Vaikka Lahti Energian tilanne on erityisesti kaukolämmön tuotantorakenteen vuoksi parempi kuin monissa muissa kaupunkienergiayhtiöissä, yhtiö ei välttynyt sodan vaikutuksilta. Sähkön myynti kiritti vuoden 2022 liikevaihdon kasvuun, mutta liikevoittoa rasittavat kustannus- ja saatavuushaasteet etenkin polttoainemarkkinoilla.

Lahti Energia -konsernin liikevaihto kasvoi runsaalla 8 miljoonalla eurolla edellisvuodesta 205,6 miljoonaan euroon. Konsernin liikevoitto sen sijaan supistui 28,9 miljoonaan euroon (37,3 vuonna 2021). Liikevoittoprosentti oli 14. Tilikauden tulokseksi muodostui 11,5 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen (lahtienergia.fi)

Aihealueet