Hyppää sisältöön

Lahti kerää asukkaiden mielipiteitä palveluistaan

Tutkimus Lahden asukkaiden näkemyksistä kaupungin palveluista on käynnistymässä. Satunnaisesti valitut asukkaat saavat lokakuussa vastattavakseen kyselyn.

Asukkaat saavat vastattavakseen kyselyn, jossa arvioidaan mm. koulupalveluja, vapaa-aika- ja liikuntapalveluja sekä liikenneolosuhteita. Kysymyksiä on lisäksi myös esimerkiksi turvallisuudesta, asumisesta ja ympäristöasioista. Kysely lähetetään kirjeenä 2 000 lahtelaiselle. Vastaaminen on mahdollista myös sähköisesti.

Tutkimus on toteutettu Lahdessa viimeksi vuonna 2020. Tulokset valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Lahden kaupunki haluaa kehittää palvelujaan ja tässä tehtävässä asukkailta säännöllisesti kerättävä palaute on ensiarvoisen tärkeää. Kyselytutkimuksen avulla kaupunki saa tietoa ja palautetta asiakastyytyväisyydestä sekä siitä, millaisena asukkaat pitävät nykyistä palvelutasoa. Samalla kaupunki pystyy suuntaamaan tulevaa toimintaansa entistä paremmin asukkaiden osallisuutta ja hyvinvointia tukevaksi.

Tutkimuksen toteuttaa Suomen Kuntaliiton omistama FCG. Lisätietoja toteutuksesta antaa kehittämispäällikkö Päivi Kokkonen, p. 050 383 6397 ja FCG:ssä tutkimuspäällikkö Heikki Miettinen, p. 0500 762 675.