Hyppää sisältöön

Lahti kuulee korkeakouluopiskelijoita: tavoitteena kasvaa entistäkin paremmaksi opiskelijakaupungiksi

Opiskelijakaupunki Lahti -projektissa korkeakouluopiskelijat pääsevät kertomaan, mitä konkreettisia toimenpiteitä Lahdessa tulisi tehdä, jotta Lahdessa olisi nykyistäkin parempi opiskella sekä asua ja elää valmistumisen jälkeenkin. Projekti toteutetaan syksyn 2023 aikana. Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan viisi S-ryhmän 100 euron arvoista lahjakorttia sekä viisi Lahti-tuotekassia. Kyselyyn voi vastata 16.10.2023 kello 23:59 asti.

Suomen uusin yliopistokaupunki Lahti haluaa kehittyä entistä houkuttelevammaksi kaupungiksi. Veto- ja pitovoiman kasvattaminen on tärkeä tavoite kaupungille ja koko seudulle.

Lahden elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw kertoo, että opiskelijat ovat Lahden tulevaisuuden voimavara.

– Opiskelijat ovat tärkeitä Lahden kaupungille ja tietenkin erityisesti lahtelaisille yrityksille. Haluamme tietää, miten voimme tehdä Lahdesta entistä paremman opiskelukaupungin sekä kaupungin, jossa opiskelijat haluavat elää ja asua myös opiskelijoidensa jälkeen.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa opiskelijat pääsevät kertomaan näkemyksiään Lahdesta opiskelijakaupunkina vastaamalla kyselyyn. Kyselyssä selvitetään opiskelijoiden näkemyksiä opiskelijaelämälle tärkeistä teemoista, kuten työ- ja harjoittelumahdollisuuksista, asumisesta, harrastamisesta, turvallisuudesta ja kansainvälisyydestä.

Myöhemmin syksyn aikana järjestetään lisäksi työpajoja, joissa opiskelijat pääsevät keskustelemaan kyselyssä selvitetyistä teemoista. Työpajoissa tavoitteena on syventää ymmärrystä ja ideoida ratkaisuja Lahden kehittämiseksi. Lahden kaupunki toteuttaa projektin yhteistyössä Männikkömetsä Oy:n kanssa.

– Opiskelijat itse ovat parhaita kertomaan, miten tehdä kaupungista parempi opiskelijoille. Uskon, että opiskelijoilta tulee konkreettisia ja toteutuskelpoisia ideoita, joilla tehdä Lahdesta entistäkin parempi, projektipäällikkö Aapeli Tourunen Männikkömetsästä kertoo.

LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KOE on ollut mukana projektin valmisteluissa mukana alusta alkaen. Hallituksen puheenjohtaja Jenny Hieto odottaakin projektilta hyvää jatkoa yhteistyölle opiskelijoiden ja kaupungin välillä.

– Odotan, että opiskelijat osallistuvat tähän laajasti omien ajatusten ja ideoiden kanssa ja että saadaan monipuolisia tuloksia. Projekti syventää opiskelijakuntamme ja Lahden kaupungin jo entuudestaan hyvää yhteistyötä, Hieto kertoo.

Kyselyyn voi vastata 16.10.2023 kello 23:59 asti.

Vastausaikaa on jatkettu 27.9.2023 klo 10:40. Alkuperäinen vastausaika oli 1.10.2023 kello 23:59 asti.

Opiskelijakaupunki Lahti -kysely

Monttu auki -keskusteluissa aiheena, mikä saisi opiskelijat jäämään Lahteen valmistumisen jälkeen

Samoista aiheista keskustellaan Mukkulankadun kampuksella torstaina 28.9. klo 14 kaikille avoimissa Monttu auki -keskusteluissa. Aiheena on, mitä Lahden kaupunki, korkeakoulut ja yritykset voisivat tehdä, jotta opiskelijat muuttaisivat Lahteen? Mikä saisi opiskelijat myös jäämään Lahteen valmistumisen jälkeen? Keskusteluryhmät järjestetään sekä suomeksi että englanniksi. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu. Ilmoittautumislinkki löytyy kaupungin lahti.fi -verkkosivuilta Monttu auki – Lahti

Lisätiedot

Henna Eskonsipo-Bradshaw, elinvoimajohtaja
henna.eskonsipo-bradshaw@lahti.fi
p. 044 482 0838

Aapeli Tourunen, toimitusjohtaja, Männikkömetsä Oy
aapeli.tourunen@mannikkometsa.fi
p. 044 970 5500

Monttu auki -keskustelutilaisuudesta
Sanna Virta, osallisuuskoordinaattori
sanna.virta@lahti.fi
044 482 6390

 

Tutustu Opiskelijakaupunki Lahti -tietosuojaselosteeseen.
See the Student city Lahti -instructions for data protection record of processing activities.

 

Uutiseen päivitetty kyselyaika ja arvontapalkinnot 15.9. sekä 19.9. tieto Monttu auki -keskustelutilaisuudesta.