Hyppää sisältöön

Lahti on mukana Taisto 2023 -harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttaa varautumaan ajankohtaisiin uhkiin

Lahti osallistuu Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon 23.11. Taisto on valtakunnallinen harjoitus, joka tarjoaa turvallisen tilaisuuden harjoitella, testata ja kehittää digitaalista turvallisuutta sekä kerryttää osaamista ja varmuutta, joihin tukeutua mahdollisen tosipaikan tullen.
Lahti osallistuu säännöllisesti valmiusharjoituksiin. Kuva vuoden 2017 HÄME17-harjoituksesta.

Kuudetta kertaa järjestettävä Taisto kokoaa sadat organisaatiot yhteiskunnan eri osa-alueilta harjoittelemaan ajankohtaisten uhkien varalle. Harjoitus auttaa kehittämään digitaalisen turvallisuuden johtamista, hallintaa ja viestintää. Samalla se parantaa koko yhteiskunnan kriisinkestävyyttä.

Lahti on mukana harjoituksessa neljättä kertaa. Harjoitukseen osallistuu noin 20 kaupungin työntekijää eri tehtävistä.

Taiston toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen sisältö on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Turvallisuuskomitean, Tietosuojavaltuutetun toimiston, Kuntaliiton ja Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa. Harjoitus on kaikille avoin ja maksuton.

Teemoina tekoäly, tietojenkalastelu ja hybridivaikuttaminen

Taisto tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden testata digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä toimintamalleja, tunnistaa niissä kehityskohteita ja harjoitella häiriötilanteissa toimimista turvallisessa mutta realistisessa harjoitusympäristössä.

Tämän vuoden Taisto-harjoitus käsittelee teemoja, jotka liittyvät tietoturvakäytäntöihin, tietojenkalasteluun ja hybridivaikuttamiseen. Harjoituksessa näyttäytyy myös tekoäly ja sen mukanaan tuomat haasteet.

Harjoittelu auttaa testaamaan digiturvan toimivuutta ja havaitsemaan kehityskohteita, joita ei välttämättä huomattaisi ilman käytännönläheistä harjoittelua. Harjoitus tarjoaakin tilaisuuden oppia ja kehittää kriittistä ajattelua, riskienhallintaa, tietoturvareaktiivisuutta ja häiriötilanteiden viestintää.

Lisätiedot

Lue lisää Taisto-harjoituksesta osoitteessa dvv.fi/taisto.

Aihealueet