Hyppää sisältöön

Lahti toivottaa yli 6000 urheilijaa tervetulleiksi Vinfast IRONMAN 70.3 MM-kisoihin 

Lahti isännöi ensimmäisenä Pohjoismaisena kaupunkina IRONMAN 70.3 MM-kisoja 26.–27. elokuuta. Tapahtuma on Suomen kansainvälisin suurtapahtuma vuosiin.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettäviin triathlonin puolimatkan MM-kilpailuihin osallistuu 6200 urheilijaa 115 maasta. Lahdessa ikäryhmiensä parhaat amatööriurheilijat asettuvat lähtöviivalle yhdessä MM-mitaleista kisaavien ammattilaisten kanssa. Tapahtuma on kaksipäiväinen. Naiset kilpailevat lauantaina 26. elokuuta ja miehet sunnuntaina 27. elokuuta.

Lähtöviivalla tuttuja nimiä

Ikäryhmäurheilijoiden joukossa on mukana tunnettuja suomalaisnimiä kuten entinen pääministeri Alexander Stubb, joka voitti ikäluokkansa IRONMAN 70.3 -kilpailun Lahdessa heinäkuun alussa.

– Kun tein ensimmäisen triathlonkisani 15 vuotta sitten, en koskaan unelmoinut, että Suomi isännöisi MM-kisoja, saati siitä, että pääsisin kisaan mukaan. Tämä onkin minulle kuin kaksoisunelma. Varokaa M55-59-sarjan muut kilpailijat, Lahti on minun kotikenttäni, Stubb kommentoi.

Mukana MM-kilpailussa ovat myös purjelautailun olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén sekä yhdistetyn maailmanmestari ja olympiavoittaja Hannu Manninen.

– Urheilu-urallani kokeilin erilaisia ​​kestävyyslajeja – kuten uintia, pyöräilyä ja juoksua. Ne olivat osa harjoitteluani. Jo silloin ajattelin, että voisin joskus kokeilla triathlonia. Odotankin innolla MM-starttia. Suurin haaste on luultavasti vauhdinjako, etten lähde liian kovaa heti alussa, pohtii Petäjä-Sirén.

Ammattiurheilijoiden lähtölista julkaistaan pian.

Kilpailureitti

Lahden luonto ja sijainti IRONMAN 70.3 -kilpailujen pohjoisimpana kilpailukaupunkina tarjoavat urheilijoille ainutlaatuisen kokemuksen Suomessa.

Kilpailu käynnistyy Teivaan satamasta 1,93 km uintiosuudella Vesijärvessä. Ensimmäinen vaihto tapahtuu Lahden matkustajasatamassa Sibeliustalon edessä, jossa kilpailijat aloittavat pyöräilyosuuden. 90 km mittainen reitti kulkee Kärkölän ja Hollolan ohi. Reitti on nopea, mutta lyhyet, jyrkät mäet antavat haastetta.

Toinen vaihtoalue sijaitsee Urheilu- ja messukeskuksessa, josta kilpailijat aloittavat 21,1 km:n juoksuosuuden. Reitti kuljettaa kilpailijat Urheilukeskuksen IRONMAN Villagea pitkin Lahden stadionille, josta matka jatkuu ylös Salpausselän harjulle, ja sieltä alamäkijuoksua takaisin Vesijärven rantaan. Tuhatpäinen joukko ohittaa Lahti-kirjaimet palatessaan Urheilu- ja messukeskukseen. Kilpailijat juoksevat reitin kaksi kertaa.

Vuoden 2023 VinFast IRONMAN 70.3 World Championship -kilpailu päättyy Lahden hyppyrimäkien juurelle. Kilpailu on järjestyksessään 17.

Tapahtumaviikko tarjoaa Ironman-teemaista oheisohjelmaa kaikenikäisille

Keskiviikkoa 23.8. perheen pienemmillä on mahdollisuus päästä leikkimielisesti kilpailemaan IRONKIDS-juoksutapahtumassa. Samana päivänä isommat juoksun ystävät voivat haastaa itsensä osallistumalla Geopark juoksuseikkailuun. MM-kisat käynnistää Kansojen paraati / Parade of Nations. Paraatia voi seurata Urheilukeskuksessa torstaina 24.8.

Mukaan pääsee ilmoittautumalla IRONMAN-nettisivujen kautta:
Geopark juoksuseikkailu 
IRONKIDS juoksutapahtuma

Lisätietoja tapahtumasta

2023 IRONMAN 70.3 maailmanmestaruuskilpailut

  • Tapahtumaan on ilmoittautunut 6200 kilpailijaa 115 eri maasta.
  • Kilpailumatkat ovat uinti 1,93 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21,1 km.
  • Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.
  • Tapahtumakeskuksena toimivat Lahden Urheilu- ja messukeskus ja Lahden satama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella.
VinFast IRONMAN 70.3 World Championship

Aihealueet