Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurikeskus Efektin syksy on täynnä toimintaa ja esityksiä 

Unelmien Lentonäytös

Lastenkulttuurikeskus Efektin syksy on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti. Perinteiset kulttuurivierailut päiväkoteihin ja kouluihin ovat juuri käynnistyneet muutaman vuoden tauon jälkeen. Lastenkulttuurikeskus Efekti sai alkukuusta iloisia uutisia. Suomen Kulttuurirahasto myönsi hankerahaa Lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille -hankkeeseen, jota käynnistellään parhaillaan. 

Kulttuurivierailut 

Efektin perustoimintaa olevat kulttuurivierailut päiväkoteihin ja kouluihin ovat startanneet. Vierailut toteutetaan pääasiallisesti päiväkodin tai koulun omissa tiloissa. Vierailut suuntautuvat kaikkien mukana olevien kuntien alueelle. Ohjelmistossa on esimerkiksi musiikkia, tanssia, teatteria ja työpajoja. Hakuja esityksille tuli kaiken kaikkiaan reilut 300 ja yhteensä maksuttomia työpaja- ja esityskokonaisuuksia oli syyslukukaudelle jaettavana 92 kpl. Tänä vuonna kulttuurivierailuja on toteuttamassa 16 ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Lastenkulttuurikeskus Efektin toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. 

Perusopetuksen kulttuuriohjelma 

Perusopetuksen kulttuuriohjelmaa on päästy toteuttamaan syyslukukaudella suunnitelmien mukaisesti. Pitkästä aikaa koko Päijät-Hämeen peruskoulujen kuutoset pääsivät viime viikolla Sinfonia Lahden konsertteihin Sibeliustalolle. Konsertteja oli yhteensä neljä, kahtena eri päivänä. Mukana olivat kaikki 6.-luokkalaiset, opettajineen yhteensä noin 2500 henkilöä, joista Efektin kautta noin 1000 henkilöä. 

Lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille -hanke 

Lastenkulttuurikeskus Efektille myönnettiin Suomen Kulttuurirahastosta rahoitus Lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille -hankkeen toteutukseen Nastolassa sekä kaupungin omissa toimipisteissä keskustan alueella. Laaja joukko taiteilijoita, toiminnassa mukana olevia ja kaupungin työntekijöitä kokoontui suunnittelemaan toiminnan käynnistämistä torstaina 13.10.  

Lue lisää: https://lastenkulttuuri.fi/suomen-kulttuurirahastolta-400-000-euroa-ukrainalaislasten-taidetoimintaan/  

Tule tutustumaan kulttuurivierailuihin Päijät-Hämeessä
Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Efektin kulttuurivierailuihin. Kulttuurivierailuja toteutetaan aina joulukuulle asti. Aikataulutietoja voi pyytää kulttuurituottaja Sari Tuomiselta.  

Kulttuurivierailujen ohjelmisto: https://www.phlastenkulttuuri.fi/efekti-lastenkulttuurivierailut/ohjelmisto-2022  

Lisätietoja: 
Matti Karhos, Lastenkulttuurikeskus Efekti
p. 050 387 8792, matti.karhos@lahti.fi
Sari Tuominen, Lastenkulttuurikeskus Efekti
p. 044 769 8649, sari.tuominen2@lahti.fi 
Susanna Koponen, perusopetuksen kulttuuriohjelma
p. 050 398 5775, susanna.koponen@lahti.fi 

Aihealueet