Hyppää sisältöön

Liikenteen sähköistyminen edistää päästövähennystavoitteiden saavuttamista

Lahteen on kasvamassa Suomen johtava sähköisen liikenteen keskittymä. Liikenteen sähköistyminen edistää ilmastotavoitteiden saavuttamista ja luo uutta liiketoimintaa.
Sähköautoa ladataan

Lahden kaupunki ja Ladec kehittävät Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM), joka on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta liikenteen vihreän sähköistymisen teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä kaupallistamisessa. Sähköisen liikenteen kehittäminen on Lahden kaupungille vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden perintöä.

Lue lisää: Lahden kaupunki ja Ladec solmimassa kasvusopimuksen Kempowerin kanssa

Kempower avaa sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen Lahteen

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja valmistava Kempower avaa sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen LUT-yliopiston Lahden kampukselle. Uusi Kempower Electric Mobility Research Center (EMRC) avataan tämän vuoden aikana. Tutkimuskeskus vahvistaa sähköisen liikenteen tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.

Lue lisää: Kempower ja LUT-yliopisto avaavat sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen Lahteen (sttinfo.fi)

Lahdessa toimii Suomen ensimmäinen sähköisen liikenteen professori

LUT-yliopiston Lahden kampuksella käynnistettiin sähköisen liikenteen maisteriohjelman syksyllä 2022. Koulutuksen myötä yliopiston Lahden yksikkö sai Suomen ensimmäisen sähköisen liikenteen professuurin, jota hoitaa Lassi Aarniovuori.

Lue lisää: Sähköinen liikenne kehittyy – uusi maisteriohjelma Lahdessa vastaa haasteeseen

Liikenteen sähköistyminen on tie kohti hiilineutraaliutta

Lahden tavoitteena on olla hiilineutraali ensimmäisenä Suomen suurista kaupungeista. Lahti on leikannut päästöistään jo 64 prosenttia, kun tavoitteena on 80.  Päästövähennyksiä etsitään erityisesti liikennesektorilta. Lahden seudun liikenteen (LSL) sähköbussit ovat yksi askel kohti Lahden hiilineutraaliustavoitetta.

Lue lisää:
Ilmastotyö jatkuu erityisesti liikenteen päästöjen kimpussa
Robottibussin koeajot alkamassa Lahdessa (lsl.fi)

Yhteistyöalusta liikkumisen vihreälle sähköistymiselle

Lahti GEM (Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri) on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta liikenteen vihreän sähköistymisen teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä kaupallistamisessa.

Tutustu sähköisen liikenteen Lahti GEM-klusteriin 

Aihealueet