Hyppää sisältöön

Liikuntajohtajaksi Aleksi Nyström ja intendentiksi Maija Kylkilahti

Liikuntajohtajaksi valittiin kasvatustieteen maisteri Aleksi Nyström ja kaupunginorkesterin intendentiksi YAMK kulttuurituottaja, vt. intendentti Maija Kylkilahti. Valinnoista päätti hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta kokouksessaan 26.4.2023.

Uusi liikuntajohtaja aloittaa elokuun 2023 alusta

Lahden uusi liikuntajohtaja Aleksi Nyström toimii tällä hetkellä Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkönä.

Liikuntajohtaja vastaa Liikuntapalvelut-yksikön toiminnan kehittämisestä ja taloudesta. Lisäksi liikuntajohtaja muun muassa johtaa liikuntaolosuhteiden edunvalvontatyötä, toimii asiantuntijana liikuntarakentamishankkeissa sekä vastaa liikunnan ja urheilun olosuhteisiin ja palveluihin liittyvästä hyvinvointiyhteistyöstä.

Aleksi Nyström kertoo, että hän innolla odottaa tutustumista perinteiseen ja maineikkaaseen liikunta- ja urheilukaupunki Lahteen ja lahtelaisiin, kaupungin palveluihin, henkilökuntaan sekä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.
– Työssäni haluan korostaa liikunnan merkitystä ihmisen hyvinvoinnille sekä liikunnan tuottamaa riemua, iloa ja hyvää oloa.

Sinfonia Lahden intendentiksi Maija Kylkilahti toukokuun 2023 alusta

Maija Kylkilahti on toiminut Lahden kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden vt. intendenttinä elokuusta 2022 ja sitä ennen vuodesta 2016 apulaisintendenttinä.

Intendentin tehtävään sisältyvät kaupunginorkesterin taloudellinen ja tuotannollinen vastuu sekä kansainväliset yhteydet. Intendentillä on myös taiteellinen vastuu yhdessä ylikapellimestarin kanssa.

– Orkesteri on hyvä esimerkki yhteistyön merkityksestä – yksin soiva viulu kuulostaa hyvin erilaiselta, kuin koko orkesteri, toteaa Maija Kylkilahti.

Valintatyöryhmät

Valintoja ovat valmistelleet hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan asettamat työryhmät. Kummassakin valintatyöryhmässä on ollut lautakunnan, sivistyksen palvelualueen ja henkilöstöpalvelujen edustus. Intendentin valintaryhmä kuuli asiantuntijana myös orkesterin ylikapellimestaria.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Sivistysjohtaja, Tiina Granqvist, 050 383 6574

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksen 26.4.2023 esityslista Dynasty-verkkopalvelussa 

lahti.fi
Sinfonia Lahti