Hyppää sisältöön

Luontoretkiä ja ympäristötapahtumia keväälle ja kesälle

Odotettu kevään ja kesän luontoretkieste Lahden seudulle on ilmestynyt, ja tällä kertaa tarjontaa on enemmän kuin koskaan aiemmin!

Hae esite itsellesi lähimmästä Lastu-kirjastosta tai Palvelutorin osallistumistila Kympistä, ja tule mukaan monipuolisiin tapahtumiin! Tiedot kaikista tapahtumista aikatauluineen löydät myös verkkosivulta lahti.fi/luontoretkia

Tässä muutamia nostoja monipuolisesta tarjonnasta:

Pörinää kaipaaville
Tule kuulemaan vinkkejä niityn perustamiseen ja osallistu talkoisiin, joissa muutamme nurmikkoa niityksi! Saat sekä infoista että talkoista mukaasi pienen niittysiemenpussin, joka sisältää niittykukkien siemenseoksen viiden neliön alueelle. Niittyinfot ja niittytalkoot tarjoavat mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuuden luonnon monimuotoisuuden edistämiseen.

Lintujen ystäville
Osbu-linnunpöntöt ovat suunniteltu erityisesti pöllöille, vesilinnuille ja pikkulinnuille. Tule ripustamaan linnunpönttöjä ja oppimaan, miten voit asentaa linnunpönttöjä myös omalle pihallesi ja tarjota turvallisen pesimäpaikan linnuille. Tapahtumassa lämmintä mehua ja lintuvisailua.

Villiyrteistä innostuneille
Tule mukaan villiyrttiluennolle ja keruuretkelle! Opettele tunnistamaan ja hyödyntämään luonnon omia herkkuja. Luennolla maistelemme ja retkellä keräämme yhdessä esimerkiksi nokkosta, voikukkaa ja vuohenputkea, luonnon superruokaa.

Arjen sankareille
Luonto rauhoittaa kiireisen mielen ja luovuus puhkeaa kukkaan. Taidenäyttelyssä valokuvia, ajatuksia ja maalauksia luonnon inspiroimana. Tapahtumassa rauhoitutaan luonnon ääreen ja taiteillaan mielen koukeroita näkyviin.

Oma luontokerho perhelle
Perheluontokerho kokoontuu säännöllisesti eri luontokohteissa. Tule mukaan lasten kanssa tutustumaan luontoon, leikkimään ja oppimaan yhdessä.

Voikukkaa juhliville
Tule juhlistamaan voikukkaa – tuota maukasta ja pölyttäjille tärkeää kasvia. Ohjelmassa mm. voikukkarastirata, voikukkaseppelepaja sekä voikukka-asahia. Saat myös maistella pölyttäjämehiläisten valmistamaa paikallista hunajaa ja voikukkajuomaa.

Laavutunnelmaa kaipaaville
Jos rakastat luonnossa liikkumista, niin laavuretket ovat sinulle! Lahden laavuille järjestetään retkisarja, jossa voit nauttia ulkoilusta ja tutustua upeisiin luontokohteisiin. Sarjan ensimmäisen retken kohde on Renkomäen laavu ja teemana retkietiketti.

Joogeille ja joogeiksi haluaville
Tutustu rentouttavaan ja virkistävään metsäjoogaan. Metsässä joogaaminen tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän liikettä, hengitysharjoituksia ja luonnon rauhaa. Tule mukaan nauttimaan metsän äänistä ja raikkaasta ilmasta!

Lähiympäristön rakastajille
Osallistu Miljoonan roskapussin talkoisiin ja auta pitämään Lahden seutu siistinä. Tavoitteena on kerätä yhteensä miljoona roskapussia. Voit osallistua yksin, perheen tai ystävien kanssa. Lähde mukaan tekemään hyvää ympäristön puolesta!

Tervetuloa nauttimaan monimuotoisesta luonnosta ja yhdessäolosta!