Hyppää sisältöön

Mankeleiden suosio kasvoi – matkoja tehtiin lähes kolminkertainen määrä verrattuna viime vuoden toukokuuhun

Asemien ja pyörien lisääminen on parantanut kaupunkipyörien saavutettavuutta.

Mankeleilla tehtyjen matkojen määrä on kasvanut roimasti verrattu viime vuoden toukokuuhun Lahdessa. Viime kesä oli ensimmäinen kokonainen mankelikesä. Myös lipputulot ovat näin ollen yli kaksinkertaistuneet.

Tällä kaudella toukokuuhun mennessä yksittäisiä matkoja tehtiin yli 50 000, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä tehtiin reilu 16 500. Yhden matkan pituus on ollut keskimäärin hieman vajaa kolme kilometriä. Tiedot pohjautuvat pyörien toimittajan Freebiken raporttiin.

– Runsaaseen suosioon on vaikuttanut mahdollisesti viime kauden vakiintuneet käyttäjät, jotka ovat saaneet markkinoitua konseptia eteenpäin. Asemien lisääminen parantaa useammalle käyttäjälle saatavuutta Mankeliin ja tukee vaihtoehtoista tapaa liikkua, kertoo kunnossapitoinsinööri Anniina Lyijynen Lahden kaupunkitekniikasta.

Erilaisia lipputuotteita lisättiin tällä kaudella ja Mankeleiden määrää nostettiin. Uutena on myös yrityksille tapa ostaa henkilöstölle Mankeleiden kausilippuja isommissa erissä ja tarjota kestävä ja terveellinen tapa liikkua. Mankelikausi kestää kelien niin salliessa marraskuulle.

– Tällä kaudella on todellakin vielä kannattavaa aloittaa Mankelin käyttö, sillä pyöräilykausihan on vasta alussa ja kuumina kesäpäivinä Mankelilla matkan taittaminen on miellyttävä tapa sähkövastuksen ansioista, Lyijynen kannustaa.

Aihealueet