Hyppää sisältöön

Metsäkylpyviikko kannustaa lahtelaisia nauttimaan lähiympäristöstä ja metsäluonnosta

Heinäkuun viimeisellä viikolla Lahdessa vietetään Metsäkylpyviikkoa. Viikko tarjoaa ihmisille helposti lähestyttäviä mahdollisuuksia lähiluonnosta, metsistä ja luovasta toiminnasta nauttimiseen.

Lahden metsiin ja puistoalueille levittäytyvän Metsäkylpyviikon aikana on tarjolla avoimia ja maksuttomia työpajoja kaikenikäisille. Työpajoissa toimitaan ympäristöä kunnioittaen ja lähellä ihmisten asuinpaikkoja.

Viikon ohjelma sisältää pienryhmissä värikylpyjä lapsiperheille ja Metsäjoogaa nuorille ja aikuisille. Viikko päättyy Onnelanpolun pihamaalla pidettävään kaikille avoimeen iltapäivähetkeen, virkistytään ja rentoudutaan liikkuen sekä tehdään yhteisöllinen ympäristöteos.

–Tapahtuman toimintamuodot sopivat ihan kaikille. Ne lisäävät ihmisten hyvinvointia ja tuovat heille välitöntä iloa, tapahtuman toinen järjestäjä Eeva Ratalahti sanoo.

Tapahtumalla nostetaan esille yksittäisen ihmisen ympäristökysymyksiä: tarvitseeko harrastukseen lähteä kotimetsää kauemmas tai voitaisiinko sisäleikkipuistoon ajamisen sijaan perustaa maalauspaja takapihalle?

Tapahtuman järjestävät taidekasvattaja Jonna Piipponen-Karkulowski sekä joogaohjaaja ja hyvinvointivalmentaja Eeva Ratalahti. Metsäkylpyviikko on osa ympäristöpääkaupunkivuoden virallista tapahtumakokonaisuutta. Siinä tehdään yhteistyötä Lahden seurakuntien, Lahden vanhusten asuntosäätiön,  MLL:n ja DILA:n kanssa.

Tutustu ohjelmistoon

Koronatilanne on otettu huomioon tapahtumaa suunnitellessa. Eri puolilla kaupunkia järjestettäviin osatapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen ja osallistujamäärä on rajattu värikylvyissä 8 perheeseen ja joogassa 10 henkilöön.

 • Värikylpy on vauva- ja taaperoperheille suunnattu kuvataidetuokio, jossa edetään aistimuksista itsetuotettuun jälkeen. Oleellista siinä on lapsen ja vanhemman vuorovaikutus sekä läsnäolo. Metsän peitto -värikylvyissä käytetään materiaalina luonnon- ja kierrätysmateriaaleja.

  • ma 26.7. klo 10-11 (12-24kk taaperot) Mukkula
  • ti 27.7. klo 14-15 (4kk-11kk vauvat) Keskusta
  • ke 28.7. klo 10-11 (12-24kk taaperot) Laune klo 13-14 (4kk-11kk vauvat) Laune
  • to 29.7. klo 11.30-12.30 (4-11kk vauvat ) Jalkaranta

  Ryhmään mahtuu 8 lasta oman vanhemman kanssa sekä kaksi sisarusta/ryhmä. Sateen sattuessa tuokio pidetään sisällä.

  Ilmoittautumiset ja lisätietoja: 

  taidekasvattaja Jonna Piipponen-Karkulowski
  Puh. 040 719 3229 tai jokapiip@gmail.com

 • Metsäjooga on ohjattu matka läsnäoloon, vapauteen ja liikkumisen iloon. Rauhallinen hengitys ja liike metsän siimeksessä rentouttaa ja voimistaa mieltä ja kehoa. Metsäjoogaan voivat osallistua eri ikäiset ihmiset eikä aiempaa kokemusta, taitoja tai välineitä tarvita.

  Aiempaa kokemusta, taitoja ja välineitä ei tarvita. Ryhmään mahtuu 10 henkilöä.

  Jooga kaikkina päivinä klo 16.30-17.45

  • ti 27.7. Urheilukeskus
  • ke 28.7. Jalkaranta
  • to 29.7. Pesäkallio
  • pe 30.7. Pirunpesä, Hollola
  • la 31.7. Viuha

  Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
  joogaohjaaja, hyvinvointivalmentaja Eeva Ratalahti
  Puh. 044 263 2022 tai eevasofianjooga@gmail.com

 • Viikon päätteeksi eri ikäiset ihmiset ovat tervetulleita tapahtumaan, jossa virkistytään ja rentoudutaan liikkuen sekä tehdään yhteisöllinen ympäristöteos. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Tapahtumapaikkana on Palvelukeskus Onnelanpolun pihamaa, Harjulankatu 1.

  • Sunnuntai 1.8. kello 13-15

Lisätietoja:

Jonna Piipponen-Karkulowski, taidekasvattaja,  p. 040 7193229, jokapiip@gmail.com, Metsäkylpy

Eeva Ratalahti, hyvinvointivalmentaja, joogaohjaaja, p.  0442632022, eevasofianjooga@gmail.com,  Metsäkylpy

Lue lisää tapahtuman Facebook-sivulta