Hyppää sisältöön

Mikä Lahden osallistuvan budjetoinnin teemaksi vuonna 2023?

Lahden osallistuva budjetointi eli osbu käynnistyy jälleen tammikuussa 2023. Osallistuvan budjetoinnin pysyviä teemoja ovat yhteisöllisyys, ympäristö ja hyvinvointi. Joka vuosi on lisäksi myös vaihtuva teema. Asukkailta kysytään verkkokyselyssä ehdotuksia ensi vuoden vaihtuvaksi teemaksi.

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat pääsevät vaikuttamaan siihen, miten julkista rahaa käytetään. Lahdessa osallistuvaa budjetointia toteutetaan ideoi, kehitä, äänestä -mallilla. Lahtelaiset voivat ehdottaa ideoita kaupungin kehittämiseen ja eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan.

Osallistuvan budjetoinnin pysyviä teemoja ovat yhteisöllisyys, ympäristö ja hyvinvointi. Vuonna 2020 vaihtuva teema oli liikunta ja vuonna 2021 lapset ja nuoret. Nyt asukkaat voivat ehdottaa vaihtuvaa teemaa vuodelle 2023 vastaamalla verkkokyselyyn 30.11. mennessä. Vastauslinkki löytyy kaupungin verkkosivulta osoitteesta lahti.fi/osbu.

Verkkosivuilta löytyy tieto myös kaikista vuoden 2022 äänestyksessä menestyneistä ideoista. Tänä vuonna kaupunki toteuttaa viime vuonna eniten ääniä saaneet ideat. Viime vuoden suosituin idea oli Työtä nuorille – Lahti siistiksi!, jonka toteutti nuorten työ- ja valmennuspalvelut.

Ehdota osallistuvan budjetoinnin teemaa vuodelle 2023

Lisätietoja