Hyppää sisältöön

Mika Mäkinen irtisanoutuu konsernipalvelujohtajan tehtävästä alkuvuodesta

Lahden kaupungin johtotehtävissä lähes neljännesvuosisadan työskennellyt Mika Mäkinen on irtisanoutunut. Tällä hetkellä hän työskentelee kaupunginjohtajan tehtävässä, kunnes uusi kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen aloittaa vuoden 2024 alussa.

Henkilökunnan pitämä ja kollegoiden arvostama, pitkän linjan monipuolinen osaaja Mika Mäkinen ilmoitti tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa päätöksestään erota konsernipalvelujohtajan tehtävästä.

– Tämä oli kolmas jaksoni kaupunginjohtajan tehtävässä. Olen harkinnut asiaa pitkään ja nyt on hyvä hetki tehdä oma ratkaisu. Tämä on viimeinen valtuustokokous osaltani, painottaa Mäkinen.

Hänen viimeinen virassaolopäivänsä ajoittuu huhtikuun alkupuolelle, kun uuden kaupunginjohtajan kanssa on sovittu perehdyttämisen aikataulusta.

Mäkisen aloittaessa työuransa Lahdessa kaupungin henkinen ilmapiiri oli alakuloinen. Viime vuosina se on kääntynyt 180 astetta myönteiseen suuntaan.

– Monilla eri mittareilla Lahti on mahtavassa nousussa, on ollut pieniä ja suurempia onnistumisia, lahtelaisten luottamus omaan tekemiseen on parantunut, Mika Mäkinen iloitsee ja kertoo suuntaavansa pitemmille purjehdusretkille lähivuosina.

Lisätiedot