Hyppää sisältöön

Möysän ja Viherlaakson päiväkotien toiminta siirtyy uuteen väistötilapäiväkotiin Joutjoelle elokuussa

Möysän ja Viherlaakson päiväkotien toiminta siirtyy rakenteilla olevaan väistötilapäiväkotiin 1.8.2022 alkaen. Uusi Möysän ja Viherlaakson väistötilapäiväkoti sijaitsee Joutjoella osoitteessa Ala-Tonttilankatu 17. Väistötilapäiväkoti kalustetaan ja varustetaan heinäkuun aikana.

Päiväkodissa on noin 2000 m² kahdessa kerroksessa ja sen on määrä valmistua kesän aikana. Päiväkodin omien leikkipihojen lisäksi välittömässä läheisyydessä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. 

Päiväkodissa on tilat kymmenelle varhaiskasvatusryhmälle. Sinne siirtyvät Möysän päiväkodin 66 varhaiskasvatuspaikkaa ja Viherlaakson päiväkodin 81 paikkaa. Möysän koulun tiloissa edelleen jatkaa 42 esioppilasta. Henkilöstöä väistöpäiväkodissa on yhteensä kolmisenkymmentä.  

Nykyiset tilat ovat normaalisti käytössä juhannukseen asti. Väistötiloihin siirrytään Möysän ja Viherlaakson nykyisten päiväkotirakennusten heikentyneen kunnon vuoksi.  

Päiväkotien käyttöön tuleva pysyvä tilaratkaisu suunnitellaan palveluverkkosuunnitelman mukaisesti. 

Päiväkodit jatkavat toimintaansa toistaiseksi nykyisillä nimillään. 

Muuttovalmistelut ovat käynnistymässä 

Kevään ja lasten erilaisten projektien päätösjuhlia vietetään tänä keväänä lasten kanssa. Syyskauden alussa toiminnan käynnistyttyä perheet kutsutaan tutustumaan uusiin tiloihin.  

– Päiväkodeissa lapset pääsevät mukaan muuttovalmisteluihin kesäkuussa. Syksyn kuluessa ruvetaan yhdessä suunnittelemaan toimintaa uusissa tiloissa, kertoo Möysän päiväkodin johtaja Jaana Siikanen. 

– Päiväkotien henkilöstö on käynnistänyt yhteisen toimintakulttuurin rakentamista ja toisiinsa tutustumista. Muun muassa yhteiset vapaa-ajan lenkkitiistait ovat jo kalentereissa, lähtöpisteenä uuden päiväkodin piha-alue, toteaa päiväkodinjohtaja Terhi Kilponen Viherlaakson päiväkodista. 

Lisätietoja 

Lahden kaupunki  

Sisäilma-asioissa
Lahden Tilakeskus, Jussi Hietala, sisäilma-asiantuntija, 044 482 6222
Väistötila-asioihin liittyen
Lahden Tilakeskus, Anna Tervo, tilapalvelupäällikkö, 044 482 6657  

Toimintaan liittyvissä asioissa
Viherlaakson päiväkodinjohtaja Terhi Kilponen, 050 398 5797
Möysän päiväkoti, varhaiskasvatuksen opettaja, varajohtaja Nina Valin, 044 482 0580 tai 10.5. jälkeen päiväkodinjohtaja Jaana Siikanen, 050 398 5789 
etunimi.sukunimi@lahti.fi 

Kuva Joni Varkka