Hyppää sisältöön

Möysän päiväkodin leikkimökin seinäteoksessa asustaa sudenkorentoja ja leppäkerttu

Möysän päiväkodissa lapset ja aikuiset voivat nyt ihastella leikkimökin seinälle ilmestynyttä interaktiivista taideteosta. Teos koostuu kahdesta sudenkorennosta ja leppäkertusta. Teoksen edessä voi ottaa valokuvia ja kokea olevansa ikään kuin osa teosta.

Kolmeosaisen teoksen on tehnyt Lahden Ammattikorkeakoulun LAB:in muotoilun opiskelija Heili Vanka osana opintojensa kokeellista taidetyöpajaa. Teosta Vanka on tehnyt koululla erilliselle vanerilevylle. Tiistaina 24.8. teos kiinnitettiin päiväkodin leikkimökin seinään. Päiväkodin omassa julkistamistilaisuudessa oli lapsia mukana ihastelemassa leikkimökin taideteosta.

– Ne on hienot! Ne on perhoset ja leppäkerttu, kuului ihastelevia lasten kommentteja, kun teoksia asennettiin. Lapset olivat tosi innoissaan ja suorastaan kilpailivat, kuka saa mennä leppäkertun eteen kuvattavaksi.

Vanka kertoo, että hän halusi tehdä teoksen, joka ilahduttaa ja tempaa mukaansa sekä aikuiset että lapset.

– Valitsimme päiväkodinjohtaja Jaana Siikasen kanssa yhdessä sudenkorennot ja leppäkertun. Näistä valitsin teokseen Suomessa tunnetuimmat sudenkorennot, neidon- ja immenkorennon sekä leppäkertuista seitsenpistepirkon.

– Näitä näkee yleisimmin Suomen luonnossa. Halusin valita ne myös opetusmielessä lapsille, Vanka jatkaa.

Lähemmäs vuoden kestäneessä taideprojektissaan Vanka lähti hakemaan yhteisöllistä toteutustapaa.

– Minua kiinnostavat ja ilahduttavat interaktiiviset taidekuvat. Siksi lähdinkin miettimään, miten ulkorakennuksiin ja pihalle tuotettava taideteos vaikuttaisi päiväkotiyhteisössä. Toivon, että tämä ilahduttaa ja voimaannuttaa myös päiväkodin lapsia, vanhempia ja henkilökuntaa.

Möysän päiväkodin johtaja Jaana Siikanen oli mukana valitsemassa  teosaiheita eri luonnoksista.

– Kuvan valinnassa oli tärkeää, että se mahdollistaa sekä pienten että isompien lasten osallistumisen taiteeseen. Haluan kannustaa myös huoltajia ja henkilökuntaa heittäytymään osaksi taide-elämystä ja leikin maailmaa.
Siikanen toivoo interaktiivisen kuvan tuovan väriä, kepeyttä ja hyvää mieltä arjen keskelle.

Lisätiedot

Jaana Siikanen, Möysän päiväkodin johtaja p. 050 398 5789, Lahden kaupunki

Heili Vanka, opiskelija, p. 044 995 5623