Hyppää sisältöön

Mukkulan ja Kivimaan asukkaille työpaja asuinympäristön kehittämiseksi

Luontoaskel terveyteen -ohjelmatyöhön liittyvä työpaja järjestetään etäyhteyksin Teamsin välityksellä to 23.11. Työpajan taustalla on aiemmin syksyllä asukkaille suunnattu ideakysely, joka tuotti noin 200 ideaa asuinympäristön terveellisyyden parantamiseksi.
Kerrostalo pilkottaa vihreän lehvistön välistä

– Olimme positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka saimme lyhyessä ajassa runsaasti hyvin pohdittuja ideoita asukkailta. Ideoissa on paljon kehittämisen arvoista, ja haluamme nyt jatkaa kehitystyötä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa, kertoo ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi Lahden kaupungilta.

Ideat liittyvät yhteisöllisyyteen ja viihtyisyyteen

Työpajan pilottikohteena on kaksi kaupunginosaa: Mukkula ja Kivimaa. Asukkaiden ideat liittyivät yhteisöllisyyteen kuten liikuntaan, yhteiskäyttötavaroihin ja yhteisöllisyyden tukemiseen sekä ympäristön viihtyisyyteen kuten kaupunkiviljelyyn, viherratkaisuihin ja roskaamisen ehkäisyyn.

– Työpajassa tutustumme asukasideoihin ja pohdimme ratkaisuja niiden toteuttamiseksi Mukkulassa ja Kivimaalla. Muihin kaupunginosiin liittyvät ideat välitämme eteenpäin kaupungin asiantuntijoille.

– Toivomme että Mukkulan ja Kivimaan alueen asukkaat, yhdistystoimijat, kumppanuuspöydän jäsenet ja muut kiinnostuneet osallistuvat työpajaan. Kaupungin asiantuntijat ovat mukana pohtimassa, miten ideoiden toteuttamista voitaisiin tukea, Päivi Sieppi sanoo.

Ilmoittaudu työpajaan 16.11. mennessä

Työpaja järjestetään etäyhteyksin Teamsin välityksellä to 23.11.2023 klo 17–18.30. Ilmoittaudu to 16.11. mennessä lomakkeella.

Lahden kaupunki järjestää työpajan yhdessä 2Loops-muotoilutoimiston kanssa. Työpaja liittyy Luontoaskel terveyteen -ohjelmatyöhön, jossa tavoitellaan ihmisen ja muun luonnon samanaikaista hyvinvointia. Ohjelmatyön yksi teema on asuinympäristöjen terveellisyyden ja kestävyyden parantaminen.

Katso edellinen uutinen: Miten asuinympäristöjen terveellisyyttä voitaisiin Lahdessa parantaa

Kyllä, ilmoittaudun työpajaan

Lisätiedot

Aihealueet