Hyppää sisältöön

Mukkulan Rotarypuistoon istutetaan puita talkootyöllä

Rotarypuiston ilmakuva

Lahden kaupunki ja alueen rotaryklubit kehittävät Mukkulan Rotarypuistoa. Klubin jäsenet istuttavat puistoon kymmeniä uusia lehtipuita sunnuntaina 2.10.

Keväällä puistossa järjestettiin lähitalojen asukkaille katselmus, jossa käytiin läpi suunnitelmat puiston kehittämiseksi. Puiden istutuksessa otetaan huomioon alueen käyttö talvisin hiihtolatuna ja ympäri vuoden frisbeegolfin tarpeisiin.

Istutettavat puut tulevat Lahden kaupungilta, jonka asiantuntijat ovat suunnitelleet ja pohjustaneet istutettavien puiden paikat ja kartoittaneet poistettavat huonokuntoiset puut.

– Olen erittäin iloinen, että vuosi sitten kesällä ääneen lausumani toive tämän puiston kunnostamisesta on saanut myönteistä suhtautumista osakseen niin Lahden kaupungilta, Lahden Frisbee Club ry:ltä, lähiyhteisöltä kuin rotareiltakin, iloitsee rotareiden edustaja Eila Parviainen.

Suomen Rotarien puisto perustettiin Lahden Mukkulaan 1966 ja aiemmin se tunnettiin erityisesti Lahden golfkenttänä. Uusi kenttä avattiin Takkulaan 1985, jolloin Mukkulan alue jäi puistokäyttöön. Nykyisin puistossa toimii Mukkula Disc Golf Park.

Hyönteishotelleja ja lahopuita

Mukkulan koulun oppilaat ovat rakentaneet hyönteishotelleja, joita on ripustettu alueen puihin. Talkoissa sunnuntaina puistoon tuodaan myös yksi omilla jaloillaan seisova hyönteishotelli. Osa kaadettujen puiden rungoista jätettiin alueelle hyönteisiä varten, luonnon monimuotoisuutta edistämään.

– Alueen luonnonmukaisuus kuvastaa nykyistä ekologisempaa ajattelutapaa kuin golfkentät perinteisessä mielessä edustavat. Golfille alue on liian pieni, frisbeelle taas sopiva ja käyttäjiä on paljon, kertoo kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala.

Puistoon voidaan tulevaisuudessa istuttaa lisää kasvillisuutta eri käyttötarpeet huomioiden. Mukkulan puistoa kehitetään yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa niin, että luonnon monimuotoisuus huomioidaan entistä paremmin.

 

Lisätietoja:

Kirsi Kujala, kaupunginpuutarhuri, Lahden kaupunki,

+358505594186, kirsi.kujala@lahti.fi

Eila Parviainen, rotari, Lahti-Wesijärvi rotaryklubi ry,

+358 (0)40 536 5166, rotary.eila@gmail.com