Hyppää sisältöön

Musikaalinen runsaudensarvi avasi teatterin juhlavuoden Lahdessa

Kaupunginteatterilla on tänä vuonna tuplajuhlat. Teatterirakennuksen valmistumisesta on 40 vuotta ja ammattimainen teatteritoiminta alkoi Lahdessa sata vuotta sitten. Juhlavuoden komeana avauksena yli 600 lahtelaista saapui viihtymään Jotain mätää! Something rotten! -musikaalin parissa.

Reilu 600 ilmaislippua musikaaliin jaettiin kaupunkilaisille nopeasti. Lippuja jaettiin helmikuun ensimmäisenä keskiviikkona kauppatorilla sekä Lahti-Pisteessä. Teatterinjohtaja Ilkka Laasonen kiitti kaupunkia ja kaupunginjohtaja Pekka Timosta hienosta eleestä.

– Tämä on upea avaus teatterin juhlavuodelle.

Teatterinjohtaja Ilkka Laasonen toivotti yleisön tervetulleeksi ennen esityksen alkua.  

Eri aikakausia iloisesti sekoittava Something rotten! on todellinen musikaalin runsaudensarvi. Torstai-iltana 16. helmikuuta suuressa Juhani-salissa saatiin nauttia upeista puvuista, näyttävistä tanssi- ja lauluesityksistä ja huikeista lavastuksista. Välillä sai myös nauraa ja kunnolla.

– Salissa oli yhteisöllinen tunnelma ja myös näyttelijät kertoivat tunteneensa salin hyvän energian, teatterinjohtaja Ilkka Laasonen toteaa.

Lahden kaupunginteatteri on valtakunnallisesti merkittävä teatteri. Vuosittain tuotetaan 7–10 ensi-iltaa, joista osa on yhteistuotantoja. Vakinaisia näyttelijöitä on 20, joiden lisäksi teatterissa työskentelee vuosittain useita vierailevia näyttelijöitä. Lahden kaupunginteatteri vetää vuosittain noin 80 000 katsojaa.

40-vuotias teatterirakennus on yksi Lahden maamerkeistä. Arkkitehti Pekka Salmisen suunnittelema, vuonna 1983 valmistunut rakennus palkittiin Vuoden Betonirakenne palkinnolla vuonna 1982 ja lukeutuu Lahden nykyarkkitehtuurin helmiin.

Juhlavuoden tapahtumia voi seurata Lahden kaupunginteatterin sivuilta ja somesta.

Lahden kaupunginteatteri – sinunkin kotiteatterisi

Aihealueet