Hyppää sisältöön

Myllypohjan alueen monitoimitalon kaavamuutosehdotus nähtäville  

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että Myllypohjan alueen monitoimitalon kaavamuutosehdotus asetetaan nähtäville. Kyseessä on vanhan Myllypohjan koulun alue ja ympäristö osoitteessa Vanha Ahtialantie 93.

Myllypohjan asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella mahdollistetaan uuden monitoimitalon sekä mahdollisen palveluasumisen rakentaminen alueelle. Monitoimitaloon on suunniteltu koulu, päiväkoti ja kirjasto. Lisäksi alueelle voidaan toteuttaa lähiliikuntapaikka.

Uusi monitoimitalo muodostaa Myllypohjan vanhan koulurakennuksen kanssa alueen toiminnallisen sydämen. Koulurakennuksen vuonna 1955 valmistunut osa suojellaan. Kaavaehdotuksen mukaan uudet osat voi rakentaa alkuperäisen rakennuksen taakse ja viereen.

Elokuussa 2023 suunnittelun kehitysvaiheella aloitettu Myllypohjan monitoimitalohanke on edennyt yleissuunnitteluvaiheeseen. Tavoitteena on saada käynnistettyä alustavat maanrakennustyöt sekä vanhan laajennusosan purkutyöt loppukeväästä, kun päätös toteutusvaiheeseen siirtymisestä on varmistunut.

Perusparannustyöt sekä uudisosien rakentaminen on tarkoitus päästä aloittamaan elokuussa 2024 ja rakentamisvaihe ulottuu aina loppukevääseen 2026 saakka. Kesäajan varustamis- ja kalustamisvaiheen jälkeen kohteen käyttöönotto tapahtuu elokuussa 2026.

Kaava-alueen eteläpuolelle on suunniteltu Lahti–Mikkeli-radan oikaisemista. Kaava ei estä mahdollisen ratahankkeen toteuttamista.

Mikäli mahdolliset muistutukset eivät anna muuhun aihetta, kaupunkiympäristölautakunta esittää kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen.

Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksen 20.3.2024 esityslista

Lisätietoja