Hyppää sisältöön

Nappaa heijastin ja näy liikenteessä

Heijastinpäivän kunniaksi pystytetyt heijastinpuut sijaitsevat Kirkkokadulla pääkirjaston ja teatterin välissä sekä Rakokiven kulttuuripuistossa.

Sunnuntaina 1.10. vietetään jo kymmenettä valtakunnallista heijastinpäivää. Liikenneturvan lanseeraaman heijastinpäivän tarkoitus on muistuttaa heijastimen käytöstä.

Heijastinpäivän vietto polkaistaan käyntiin perjantaina 29.9. heijastinpuiden pystyttämisellä. Heijastinpuusta voi napata itselleen heijastimen ilmaiseksi. Puuhun voi myös jättää itselle ylimääräiset heijastimet muille otettavaksi. Kannustammekin erityisesti paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä lahjoittamaan heijastimia kaupunkilaisten käyttöön.

Heijastinpuut sijaitsevat Kirkkokadulla pääkirjaston ja teatterin välissä sekä Rakokiven kulttuuripuistossa. Paikat on merkitty kyltillä.

– Heijastinkausi on syytä aloittaa nyt, kun illat pimenevät, muistuttaa liikenneinsinööri Jaana Martikainen.

Heijastinta käyttävä jalankulkija tai pyöräilijä näkyy paremmin auton ajovaloissa. On hyvä kuitenkin muistaa, että autoilijan on aina ajettava sellaista nopeutta, että hän pystyy pysäyttämään autonsa suojatien eteen pimeällä tai sateella. Maanteiden lisäksi valaistuissa taajamissakin voi olla vaikea havaita pimeään aikaan kävellen tai pyörällä liikkuvia. Heijastimet ovat tarpeellisia, sillä erilaiset valot ja varjot vaikeuttavat havainnointia liikenteessä. Näkyvyyttään voi parantaa kiinnittämällä useamman ja mahdollisesti erilaisen heijastimen. Pyöräilijöiden tulee lisäksi käyttää etu- ja takavaloa. Heijastimet parantavat myös pyöräilijän näkyvyyttä mm. sivusuunnasta.

Heijastinpuut yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa toteuttavat Hämeen poliisilaitos ja Liikenneturva.

Lue lisää heijastinpäivästä ja heijastimen käytöstä (liikenneturva.fi)

Lisätietoja

Aihealueet