Hyppää sisältöön

Nastola-viikko kutsuu kohtaamaan

Nastola-viikkoa vietetään 27. kerran 6.–14.5.2023. Lahden itäinen kumppanuuspöytä on koonnut alueen yhteisöjen ja toimijoiden tapahtumat jälleen ohjelmaksi.

Viikkoa vietetään perinteisesti tuoden esiin tärkeää vapaaehtoistyötä, Nastolan alueen kohteita sekä vireää yhdistystoimintaa. Toiminnan järjestäjinä ovat alueen yhdistykset, seurakunnat, muut toimijat, itäinen kumppanuuspöytä sekä kaupungin palvelut.

”Olemme iloisia, että yhdistykset ja muut toimijat järjestävät tapahtumaa, toimintaa sekä edistävät yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä itäisessä Lahdessa. Jokainen vapaaehtoinen asukas on yhteisölleen kullan arvoinen ja kaupungille tärkeän työn tekijä. Toivomme, että moni lähtisi tapahtumiin ja takaisin yhteyteen Korona-vuosien jälkeen” kannustaa itäisen kumppanuuspöydän puheenjohtaja Mika Falk.

Leipää ja kulttuuria sekä iloista koko perheen ohjelmaa

Luvassa on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Rakokivessä voi tulla pullakahville ja keittolounaalle torikahvilaan tai nauttia nuorekkaasta ohjelmasta kulttuuripuiston avajaisissa. Pääesiintyjinä ovat tubettaja Siniverkkarimies sekä lahtelainen räppäri Typelik. Seniori-ikäisille järjestetään bingoja palvelukeskus Linnunlaulussa ja Bedanpirtillä sekä perheen pienimmille teatteriesitys Nastolan kirjastolla. Myös kesän maksuttomat peräkonttikirppikset alkavat Rakokiven torilla. Lahden suunta -työn asukastilaisuudessa Loistossa voi kommentoida kaupungin yleiskaavan ja kestävän liikkumisen suunnitelmia sekä keskustella kaavoittajien kanssa. Nastolan apteekissa järjestetään verenpainemittausta ja Helluntaiseurakunnalla ruokakassien jakoa. Uudenkylän seurantalolla voi jälleen osallistua leikkimieliseen mölkkykilpailuun sekä lähteä keräämään roskia alueen ympäristöstä.

Musiikkikonsertteja järjestetään äideille Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksessa sekä Nastolan kirkossa, jossa kerätään rahalahja yhteisvastuukeräykseen. Myös Voimalan käsityönäyttely avaa ovensa jälleen ja perheet pääsevät kisailemaan autosuunnistuksessa, jossa lähtö on Kauppakaaren Tokmannin pihasta.

Villähteellä voi huoltaa polkupyöriä ohjatusti Erstan puukoululla, keräillä roskia Somesiivouksessa sekä viihtyä Liike- ja yrityskeskus Korin tapahtumissa. Luvassa on lettuja ja poniratsastusta perhetapahtumassa, musiikkia, taidetta ja iloista tunnelmaa muotinäytöksessä, pop-up- kirpputori sekä tietoa Halkoo.fi-palvelusta yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille. Muuttuviin jätteiden lajittelukäytänteisiin saa tietoa biojäte- ja kompostointi-infossa Erstan puukoululla. Tervetuloa viihtymään Nastola-viikon tapahtumiin.

 

Katso Nastola-viikon ohjelma tästä