Hyppää sisältöön

Nastola-viikko tuo jälleen hyvää mieltä asukkaille

Nastola-viikkoa vietetään nyt 26. kerran 7.–15.5. Lahden itäinen kumppanuuspöytä halusi jatkaa pitkää perinnettä ja on koonnut alueen yhteisöjen ja toimijoiden tapahtumat ohjelmaksi.
Nastolan viikon kuvituskuva

Viikon tarkoituksena on tuoda esiin alueen perinteitä, vapaaehtoistyötä, Nastolan alueen kohteita sekä vireää yhdistystoimintaa. Toiminnan järjestäjinä ovat alueen yhdistykset, seurakunnat, muut toimijat, itäinen kumppanuuspöytä sekä Nastolan kirjasto.

Kohtaamisia ja koko perheen ohjelmaa

Luvassa on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Uudenkylän seurantalolla (Sähkötie 2) on koko perheen tapahtuma Juhlavuoden kevät! maanantaina 9.5. klo 16–20. Itäinen kumppanuuspöytä on mukana klo 17-19 Kerro Pois! -kahvin ja keskustelun merkeissä. Lapsille on myös kepparirata, kierrätyskisa, toimintapiste lampaineen sekä rytmikäs liikuntatuokio ja avoin mölkkyturnaus illan päätteeksi.

Villähteen kyläyhdistys järjestää Erstan puukoululla Koko kylän kevätriehan lauantaina 14.5. klo 13–16 (Kärrytie 7), jossa on tarjolla elävää musiikkia, samba-esitys, kyläläisten kirppis, mölkkyä, kiekon laukomista tutkaan, luento Villähteen vanhoista paikannimistä, grilliherkkuja ym.

Nastola-viikolla voi myös tutustua uusiin ihmisiin ja kahvitella torikahvilla Rakokiven torilla torstaina 12.5. klo 11–15 sekä tavata päättäjiä Nastolan kirjastossa tiistaina 10.5. klo 18–20. Asukkaiden kanssa keskustelemassa ovat kaupunginvaltuutetut Jouni Kaikkonen, Anna Kaisa Kupiainen, Toni Putula, Martti Talja, Marju Markkanen ja Sonja Falk.

Torstaina 12.5. käynnistyy iltakirppiskausi Rakokiven torilla klo 17–20. Paikat ovat maksuttomia. Pop-up- myyntiä voi tehdä suoraan autosta tai ottaa mukaan pöydän ja rekin. Verenpainemittausta järjestetään Nastolan Apteekilla klo 10–13.30.

Suunnistusta ja kulttuurielämyksiä

Nastola-viikko tarjoaa kulttuurikokemuksia eri muodoissaan. Luovuuden lähteellä -Helena Haltin taidenäyttelyssä Villähteen Korilla on luvassa maalauksia, digitaalista grafiikkaa ja runoja keskiviikkona klo 14–18. Taidekeskus Taarastissa on esillä omaperäisen nykykansantaiteilijan Vesa Huumosen elämäntyönäyttely 5.–29.5. klo 12–17 (ke–su) sekä Nastolan kesänäyttelyn ETKOT, kudontatöiden näyttely ja pop-up-kahvila Voimalassa 7.–15.5. klo 12–17 (Ruokotie 2).

Elävä musiikki ilahduttaa jälleen pitkän koronakauden jälkeen. Bluespoikien soinnuista ja tarinoista voi nauttia Nastolan kirjastolla Nastola-päivänä, maanantaina 9.5. klo 18 sekä parhaista euroviisuista vuosien varrelta Liike- ja yrityskeskus Korilla perjantaina 13.5. klo 19 (Puusepänsali, Koritie 2).[VS1]  Koriklubissa on luvassa aikuisille myös muuta hitti- ja tanssimusiikkia sekä viisudrinkkejä ja herkullisia tapaksia. Keväisiä lauluja pääsee laulamaan yhteislaulutilaisuudessa Nastolan seurakuntatalolla torstaina 12.5. klo 17.30 (Immiläntie 2). Kahvion tuotto menee Yhteisvastuukeräyksenä nuorten tukemiseen.

Suunnistamista ja etsintää on tänä vuonna tarjolla monella tapaa. Perinteiset Nastolan Terän iltarastit käynnistyvät Pajulahden maastossa keskiviikkona 11.5. klo 17–19 (Pajulahden jäähalli). Lions Club Nastola toteuttaa leikkimielisen autosuunnistuskilpailun perheille ja kaveriporukoille Nastolan alueella sunnuntaina 15.5. klo 12 (Tokmannin parkkipaikka, Kauppakaari 1). Rastit annetaan kuvavihjeinä ja rasteilla on tieto- ja taitokilpailutehtäviä. Lisäksi Matti Oijala opastaa metallin etsintään maanantaina 9.5. klo 16 Uudenkylän uimarannalla (Kuoppalantie). Ersta-Villähde alueella voivat asukkaat etsiä ja kerätä roskia ympäristöstä koko päivän ajan keskiviikkona 11.5. Täydet säkit kerätään keruupaikoille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Nastola-viikon tapahtumiin.

Nastola-viikon Facebook-tapahtuma