Hyppää sisältöön

Nastolan kuntoportaiden puistosuunnitelma hyväksyttiin

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kokouksessaan 14.2. Nastolan kuntoportaiden puistosuunnitelman. Metallirakenteiset portaat valmistuvat Kukkastien ja Venetien välille viimeistään vuoden 2025 aikana.

Portaat ovat 2,5 metriä leveät ja pituudeltaan noin 42 metriä. Portaissa on yksi välitasanne ja yksi kivituhkapintainen alue ennen viimeistä nousua Kukkastien linja-autopysäkille.

Portaat tehdään tummanruskeiksi maalatuista teräselementeistä ja askelmat teräsritilöistä. Kaiteisiin asennetaan puiset kaidepuut, jotka pehmentävät portaiden ilmettä. Portaat muistuttavat ulkonäöltään Mustankallion maisemaportaita.

Portaiden suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon alueen maisemalliset arvot. Portaat on suunniteltu siten, että maastoon tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia ja rinteen mäntyvaltainen puusto säilyy.

Kukkastielle ja sen pysäkkijärjestelyihin on tarkoitus tehdä muutoksia. ELY hallinnoi Kukkastien aluetta, joten tielle ulottuvalle osuudelle on haettava lupa toteuttamiselle ELY-keskukselta.

Kuntoportaiden rakentaminen lähti vuonna 2020 tehdystä valtuustoaloitteesta. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuoden 2024 syksyllä.

Kaupunkiympäristölautakunnan kokous 14.2.

Lisätietoa kuntoportaiden suunnitelmasta