Hyppää sisältöön

Nuoret loivat designia kierrätysmateriaaleista

Nuorten luomia vaatemallistoja ja design-tuotteita kierrätysmateriaaleista esitellään Maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta kello 12.00 Lahden kauppatorilla järjestettävässä muotinäytöksessä.

KAAOS/LUOVUUS-niminen muotinäytös on osa Ympäristökylä-tapahtuman ohjelmistoa ja sen teemana on muuttuva ilmasto. Teema näkyy kolmessa eri vaatemallistossa, niitä esittelevien mallien stailauksessa ja esitykseen kuuluvien tanssillisten osuuksien äänimaailmassa, jossa hyödynnetään todellisia ilmastouutisia.

Näytöksen toteutuksekseen muun muassa suunnittelijoina, malleina, tanssijoina, kampaajina, maskeeraajina ja stailisteina osallistuu joukko Mahdollistamo-hankkeen kautta mukaan hakeutuneita nuoria ja puettavan muotoilun, kauneudenhoidon sekä tekstiili- ja muotialan opiskelijoita. 12 minuutin mittaisen näytöksen eteen on työskennellyt kaikkiaan noin 80 nuorta, osa heistä useiden kuukausien ajan.

Näytös on Lahden nuorisopalveluiden Mahdollistamo-hankkeen koordinoima yhteistyöprojekti. Yhteistyökumppaneina ovat LAB-ammattikorkeakoulu, Koulutuskeskus Salpaus, EANA-Center ja Lahden Kontti -second-hand-myymälä, josta teemaan sopivat materiaalit on hankittu. Näytöksen toteutukseen ovat osallistuneet myös työ- ja valmennuspalveluita nuorille tarjoavat Innostamo sekä Sisustus- ja verhoilutoimiala.

– Haluamme muotinäytöksellä herättää ajatuksia ja keskustelua vaateteollisuudesta ja vaatteisiin liittyvästä käyttökulttuurista. Yhdistelemällä, muokkaamalla ja tuunaamalla vanhasta voi saada aikaan jotain ihan uutta, kertoo näytöksen ohjaaja, hankekoordinaattori Laura Peltoniemi Lahden nuorisopalveluilta.

Lisätiedot