Hyppää sisältöön

Oppisopimus avaa ovet uusiin mahdollisuuksiin

Lahden kaupungin työllisyyspalvelut ja koulutuksenjärjestäjät yrittävät yhdessä löytää ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen sekä työllistymiseen. Yksi ratkaisuista on oppisopimuskoulutuksen hyödyntäminen ja tätä kautta osaavan työvoiman saaminen. Oppisopimusmahdollisuuksia tarjoavia työnantajia ja koulutuksenjärjestäjiä on tavattavissa kaikille avoimessa tapahtumassa helmikuussa.

– Oppisopimus antaa mahdollisuuden tutkintotodistukseen työelämän oppien avulla. Se on joustava tapa työllistyä ja oppia samanaikaisesti sekä mahdollistaa tulevaisuuden työpaikan, Henna Vauhkala, hr-asiantuntija, AiCan Happy People Oy.

– Työnantajan näkökulmasta on kätevää, kun kaikki ensiapu- ja trukki-koulutukset ym. saa toteutettua oppilaitoksen puolesta standardin mukaisesti. Tiiminvetäjämme opiskeli oppisopimuksella ja hän oli tyytyväinen toteutukseen: ”Sain suorittaa oppisopimuksen erittäin joustavasti. Pystyin osallistumaan lähiopetuspäiviin ja kursseille koulutuksen aikataulun mukaisesti. Suoritin koulutuksen pitkällä aikavälillä ja sopimusta oli mahdollista jatkaa tarpeen mukaan. Kohdallani oppisopimuskoulutuksessa korostuivat siis erityisesti joustavuus ja pitkäjänteisyys”, Jani Kronlöf, yksikön päällikkö HUB Logistics Finland Oy.

Oppisopimusmessut 21.2.2024

Lahden kaupungin työllisyyspalvelut järjestävät yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen, Suomen Diakoniaopiston, Hyrian ja Kiipulan ammattiopiston kanssa oppisopimukseen keskittyvät messut Lahden kaupungintalon sisäpihalla (Harjukatu 31) keskiviikkona 21.2.2024 klo 14-17. Oppisopimusmessuilla on työnantajia tarjoamassa oppisopimustyöpaikkoja sekä ammatillisen koulutuksen järjestäjiä kertomassa oppisopimuskoulutuksista. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Oppisopimusmessut 21.2.2024