Hyppää sisältöön

Osallistuvissa budjetoinnissa lähes 1000 ideaa lahtelaisilta

Lahden osallistuvassa budjetoinnissa eli osbussa saatiin kaupunkilaisilta 956 ideaa kaupungin kehittämiseksi. Ideoita sai jättää 26.1.–5.3. kaupungin verkkosivuilla.
osallistuvan budjetoinnin työpaja

Kaupunki on varannut ensi vuodelle 200 000 euroa asukasideoiden toteuttamiseen. Määräraha jakautuu tasaisesti pohjoiselle, eteläiselle, itäiselle ja keskustan alueelle sekä koko kaupunkia koskeviin ideoihin.

– Monissa ideoissa ehdotettiin ulkoliikuntalaitteita, frisbeeratoja ja koirapuistoja. Keskustan ja torin viihtyvyyden parantaminen sekä Mukkulan ostarin kehittäminen olivat myös suosittuja aiheita. Nuorten toiveissa oli erityisesti oleskelupaikat ja mopoharrastuspaikat. Kestosuosikkeja ovat penkit, roskikset ja kukkaniityt, kertoo osallisuuskoordinaattori Sanna Virta.

– Ideoista huomaa, että kaupunkilaisille on tärkeää harrastaminen ja yhdessäolo viheralueilla. Päivittäinen arkiliikkuminen kotoa kouluun, töihin tai palvelujen pariin oikopolkuja pitkin halutaan turvalliseksi ja toimivaksi. Valitettavasti kaikkia tarpeellisiakaan ideoita ei voida toteuttaa, mutta tieto säilyy myöhemmin organisaatiossa hyödynnettävänä, kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala kertoo.

Kaupungin asiantuntijat arvioivat saapuneita ideoita parhaillaan. Kaikki ideat ja niiden arvioinnit julkaistaan maanantaina 17.4. kaupungin verkkosivuilla.

Arvioinnin jälkeen osaa ideoista kehitetään kaikille avoimissa työpajoissa torstaina 28.4. verkossa sekä keskiviikkona 3.5. Palvelutorilla. Kaikki lahtelaiset pääsevät äänestämään ehdotuksia touko-kesäkuussa.

Seuraa osallistuvan budjetoinnin vaiheita verkkosivuilta