Hyppää sisältöön

Osatyökykyisten työllistymiseen uusia keinoja

Lahden kaupunginhallitus sai esittelyn osatyökykyisten työllistämistä parantavasta kokeilusta.

Suomen hallitus pyrkii edistämään kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten työllisyyttä perustamalla työllistämistä käytännössä toteuttavan valtion erityistehtäväyhtiön. Hallituksen tavoitteena on saavuttaa 75 prosentin työllisyysaste vuosikymmenen puoliväliin mennessä. Tämä edellyttää myös osatyökykyisten osallistumista nykyistä enemmän työelämään. Tavoitteen saavuttamiseksi hallitus on käynnistänyt Työkykyohjelman. Työnantajana toimiva Työkanava Oy on osa tätä kokonaisuutta.

Lahden seudulla Yhtiön perustaminen edistää esimerkiksi osatyökykyisten henkilöiden mahdollisuuksia työllistyä avoimille työmarkkinoille. Työkanava Oy:n valmisteluprosessi ja lainsäädäntö on kuitenkin kesken ja kaupunki seuraa valmistelun etenemistä.

Työllisyyspalvelujohtaja Taisto Tuominen ja elinvoimajohtaja Markus Lankinen esittelivät asiaa kaupunginhallitukselle 17.1.2022.

Kolmannes Lahden noin 10 000 työttömästä olisi näiden kriteerien mukaisia ja voitaisiin laskea osatyökykyisten joukkoon. Työllistyminen tarvitsee monia keinoja ja tämä on yksi keino.

Kaupunginhallitus päätti kokousasiat päätösesitysten mukaan.

Kaupunginhallitus 17.1.2022

Aihealueet