Hyppää sisältöön

Paavolan kampus valmistuu aikataulussa kesällä 2023

Vaiheittain rakennetun Paavolan kampuksen viimeinen kohde on valmistumassa. Hemsö luovuttaa Tiirismaan peruskoulun uudet tilat ja piha-alueet kaupungille kesällä 2023. Uudet tilat kalustetaan kesän aikana ja otetaan käyttöön syyslukukauden alussa.

Paavolan kampuksen rakentaminen on edennyt aikataulussa, ja viimeinen kohde eli entinen Aikuiskoulutuskeskuksen perusparannushanke on valmistumassa. Elokuussa kampuksella aloittaa uusi yhdistynyt 800 oppilaan Tiirismaan peruskoulu. Harjun ja Tiirismaan peruskoululaiset muuttavat nykyisistä tiloistaan kampukselle yhtä aikaa ja pääsevät heti alusta alkaen rakentamaan uutta yhteistä toimintakulttuuria.

Entiseen aikuiskoulutuskeskukseen tehdään rakennus- ja talotekninen perusparannus. Tiloihin toteutetaan nykymuotoista opetusta tukevia toiminnallisia muutoksia, kuten joustavasti muunneltavia opetustiloja. Parhaillaan viimeistellään sisätilojen pintoja.

– Kampuksen rakentaminen on sujunut aikataulussa. Ensimmäiset suunnitelmat tehtiin vuonna 2018 ja nyt lähes viiden vuoden jälkeen olemme jo aivan viime metreillä, toteaa projektipäällikkö Simo Lahtela Lahden Tilakeskuksesta.

Kesän aikana kampuksen piha-alueet viimeistellään eri-ikäisille oppijoille sopiviksi.

– Valmistuvat uudet piha-alueet sisältävät sekä peruskoulun käyttöön että koko kampuksen yhteiskäyttöön tarkoitettuja alueita. Kaupunki on täsmentänyt oppilaitosten yhdistymispäätöksen seurauksena eri-ikäisten oppilaiden välituntipihoja koskevia tarpeitaan, jotka on huomioitu pihojen lopullisessa toteutusratkaisussa, kertoo Hemsön hankekehityspäällikkö Tino Raatikainen.

Tiirismaan peruskoulun uusien tilojen harjannostajaisia juhlistettiin 2. helmikuuta rakentajien yhteisellä juhlalla. Ohjelmassa kuultiin Tiirismaan peruskoululaisten musiikkiesitys sekä kaupungin ja rakentajien tervehdykset.

Paavolan kampus on suurin hanke Lahden Tilakeskuksen historiassa. Vuosina 2020–2023 vaiheittain rakennetun kampuksen käyttäjiä on elokuusta noin 2500 lasta ja nuorta.

Paavolan kampuksella toimivat Lahden lukio Gaudia, Wellamo-opisto sisältäen Taide- ja muotoilukoulu Taikan toiminnan, Humpulan päiväkoti sekä Tiirismaan peruskoulu sisältäen laajamittainen kaksikielinen englanti–suomi esiopetus ja luokat 1–9 sekä ruotsinkielinen opetus luokat 7–9. Kampusalueella toimii myös kaikkiaan kolme Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n palvelukeittiötä.

Lisätietoja

Simo Lahtela, projektipäällikkö, Lahden kaupunki/Lahden Tilakeskus, p. 044 416 3850, simo.lahtela@lahti.fi
Tino Raatikainen, hankekehityspäällikkö, Hemsö, p. 040 665 6965, tino.raatikainen@hemso.se