Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Työterveyshuoltopalvelujen kilpailutuksessa otetaan aikalisä

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen hallitus päätti huhtikuussa 2022 työterveyshuollon palvelujen kilpailuttamisesta. Myös Lahden kaupunki teki noin vuosi sitten päätöksen, että se myy Työterveys Wellamon omistuksen ja kilpailuttaa työterveyshuollon palvelunsa.

Työterveyshuoltopalvelut kilpailutettiin Wellamon 14 omistajan yhteishankinnassa, mutta määräaikaan mennessä ei tullut yhtään tarjouspyyntöä. Palvelut oli tarkoitus kilpailuttaa hankinnassa siten, että kilpailutuksen voittaneelle yritykselle olisi myyty nykyinen työterveyshuoltoyhtiö Wellamo.

– Hankinta täytyy keskeyttää. Olemme kuitenkin sitoutuneet siihen, että palveluntuottajana toimii tällä hetkellä Työterveys Wellamo ja tuemme palvelun jatkuvuutta kaikin mahdollisin keinoin, hyvinvointialueella ostopalveluista ja omavalvonnasta vastaava johtaja Ismo Rautiainen sanoo.

– Lahti jatkaa hyvää yhteistyötä muiden yhtiön omistajien ja Työterveys Wellamon kanssa, toteaa myös henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta Lahden kaupungilta.

Lahden kaupunki on Työterveys Wellamon asiakas ja suurin omistaja.

Wellamon henkilöstölle on kerrottu tilanteesta tänään perjantaina aamupäivällä järjestetyssä infotilaisuudessa.

Työterveyshuollon palvelujen kehittäminen edelleen painopisteenä 

Ismo Rautiaisen mukaan työterveyshuollon markkinatilanne muuttui merkittävästi hankinnan aikana.

– Henkilöstön saatavuudesta ja inflaatiosta johtuen työterveyshuollon markkinatilanne on muuttunut yllättävän paljon. Ja vaikka hankinta toteutettiin neuvottelumenettelyllä, emme löytäneet tarjouksiin johtavaa ratkaisua.

Työterveyshuoltopalvelujen kehittäminen on yksi Päijät-Hämeen hyvinvointialueen henkilöstöohjelman painopistealueista.

– Kehitämme työterveyshuollon palveluja riippumatta siitä, miten ne tulevaisuudessa järjestetään. Henkilöstöohjelmaamme kirjatut tavoitteet pysyvät, Ismo Rautiainen toteaa.

– Kilpailutus ei tällä kertaa tuottanut tulosta, ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään myöhemmin. Hyvinvointialueen tavoin Lahden kaupungin tavoitteena on henkilöstön työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen koko työelämän ajan. Tässä erityinen merkitys on hyvällä työterveyshuollolla ja yhteistyöllä, Keitaanranta jatkaa.

Lisätietoja

johtaja, ostopalvelut ja omavalvonta, Ismo Rautiainen, p. 044 729 7982, ismo.rautiainen@paijatha.fi 
henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta, Lahden kaupunki, p. 050 559 4065, mira.keitaanranta@lahti.fi