Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen Ympäristöviikon aloittaa nyt käynnistyvä julistekilpailu

Ympäristöviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa koko Päijät-Hämeen voimin. Mukana ovat kaikki maakunnan kunnat eli Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Viikkoa vietetään 5.-11.6. ja viikon aikana vietetään myös Maailman ympäristöpäivää.

27. Ympäristöviikon teemana on Kestävä elämäntapa. Kestävällä elämäntavalla tarkoitetaan sellaista elämäntapaa, joka säästää energiaa ja luonnonvaroja. Suomalaiset kuluttavat noin neljä kertaa enemmän luonnonvaroja kestävään kulutuksen tasoon verrattuna.
Kestävän elämäntavan valinnat kuuluvat meille kaikille. Kaikki kestävän elämäntavan ohjeet eivät kuitenkaan sovi jokaiselle ja saattaa olla vaikeaa löytää itselleen sopivat kestävät mallit. Ympäristöviikolla pohditaan, mitkä teot ovat vaikuttavimpia ja mitkä helpoimpia omaksua pysyväksi osaksi jokapäiväistä elämää.

Julistekilpailu käyntiin

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on myös kestävä elämäntapa. Etsimme kuluttamisen vähentämisen lisäksi vaihtoehtoisia tapoja kulutukselle. Kestävän elämäntavan tekojen tekemisen lisäksi niistä kertominen on tärkeää. Tätä varten järjestämme yhteisen julistekilpailun, johon kutsumme kaikkien Päijät-Hämeen kuntien koululaisia.

Jokaisessa kunnassa valitaan oma kuntavoittaja ja näistä alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kilpailuaikaa on 8.5. asti ja kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla. Ohjeet osallistumiseen löydät Ympäristöviikon kotisivulta.

Kaikki kutsutaan mukaan

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla.

Ympäristöviikon kotisivut