Hyppää sisältöön

Painovoima ry ravintola- ja matkailuyrittäjäksi Enonsaareen 

Lahden Tilakeskus on vuokrannut Enonsaaressa sijaitsevat rakennukset Painovoima ry:lle vuodeksi 2022. Kesällä käynnistyvän toiminnan tavoitteena on alueen uudelleen elävöittäminen. 

Päärakennuksen kahvila- ja ravintolatoiminta käynnistyy jo tulevana kesäkautena. Vuokrattavaan kokonaisuuteen kuuluu ravintolan lisäksi kahdeksan muuta rakennusta ja niiden ylläpito- ja kunnossapito sopimuksen mukaisesti. Rakennukset soveltuvat ainoastaan kesäkäyttöön.

– On hienoa saada Painovoima ry kehittämään Enonsaaren ravintola- ja matkailutoimintaa. Paikka on lahtelaisille merkityksellinen retkeilykohde ja saaren tunnelma on aivan ainutlaatuinen, toteaa Lahden Tilakeskuksen tilapalvelupäällikkö Anna Tervo.

Painovoima ry:n tavoitteena on kehittää Enonsaaresta hiilineutraali kulttuurimatkailukohde.

– Lähdemme kehittämään Enonsaareen monipuolisesti kulttuuri- ja hyvinvointitoimintaa. Pyrimme lisäämään arjen kiertotaloutta ja omavaraisuutta luonnon avulla, Painovoima ry:n toiminnanjohtaja Pekka Litmanen kertoo.

Litmanen toivookin, että kävijät löytävät Enonsaaren ja tulevat nauttimaan saaren kauneudesta ja sen tarjoamasta yhteisöllisyydestä.

Painovoima ry on vuonna 2002 perustettu lahtelainen kulttuuri-, hyvinvointi- ja ekososiaalisesti suuntautunut voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistys kehittää toimintaa, jossa taiteet, tieteet ja yhteisö luovat yhteistä, kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta.

Lisätietoja

Painovoima ry, toiminnanjohtaja Pekka Litmanen, 044 278 5923, painovoimapaja@gmail.com
Lahden Tilakeskus, tilapalvelupäällikkö Anna Tervo, 044 482 6657, anna.tervo@lahti.fi

Aihealueet