Hyppää sisältöön

Päiväkotien ja koulujen maksuttomat Efektin kulttuurivierailut ovat parhaillaan haettavissa

Efektin ohjelmistossa tänä vuonna esiintyjä Teatteri Tuomikon nukketeatteriesitys "Suru puserossa" .
Efektin ohjelmistossa tänä vuonna esiintyjä Teatteri Tuomikon nukketeatteriesitys "Suru puserossa" .

Kahden vuoden tauon jälkeen päästään jälleen nauttimaan kulttuuriesityksistä koulujen ja päiväkotien sisätiloissa. Kahtena edellisenä vuotena esitykset toteutettiin turvallisesti ulkosalla, eikä erillistä hakua järjestetty, koska esitykset koordinoitiin suoraan päiväkoteihin ja kouluihin.

Lastenkulttuurikeskus Efekti tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja Päijät-Hämeen kuntiin. Mukana ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta sirkuksesta teatteriin ja tanssista musiikkiin. Tänä vuonna mukaan valikoitui 16 ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Koulut ja päiväkodit voivat nyt hakea vierailuja sähköisellä hakulomakkeella to 8.9. – to 22.9.2022. Viikkojen 39–40 aikana päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Tutustu kulttuurivierailujen ohjelmistoon ja hakuohjeisiin

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta

Lastenkulttuurikeskus Efekti kattaa lähes koko Päijät-Hämeen. Efektin kautta järjestetään kulttuuritoimintaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin.

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut koordinoivat Efektin toimintaa yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Lisätietoja