Hyppää sisältöön

Palvelutorin 1. toimintavuosi Triossa

Julkisia palveluja samalle palvelualustalle kokoava Lahden Palvelutori käynnistyi vuosi sitten. Ensimmäistä toimintavuotta on värittänyt korona, joka osaltaan on myös rajoittanut Palvelutorin monipuolista toimintaa. Poikkeustilanteesta huolimatta arjen asioinnit ovat onnistuneet paikan päällä sekä myös monipuolisten sähköisten ja -etäpalveluiden kautta on mahdollistettu palveluiden saavutettavuutta.

Nyt Palvelutorin tiloissa toimivat useiden Lahden kaupungin palveluiden asiointi- ja neuvontapisteet, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ohjaus- ja neuvontapalveluita, TE-palveluiden ohjaus ja neuvonta sekä Kelan palvelupiste.

Palvelutorin ydinajatus on mahdollistaa sujuvaa arkea, osallistumista ja viihtymistä. Yleisin kommentti asukkailta on ollut, että kynnys palveluiden käyttämiseen tuntuu aiempaa matalammalta. Julkiset ja kaupalliset palvelut tavoittaa samalla reissulla Triosta, ihan keskustan ytimestä.

Ensimmäisen vuoden aikana Palvelutorilla on asioinut ja arkeen osallistunut 172 302 asiakasta. Vuonna 2020 tehdyn asiakaskokemustutkimuksen mukaan 86% uusista asiakkaista löysi Palvelutorin helposti tai erittäin helposti. Palvelutorin viihtyisäksi on kokenut 84%. Vastaajia tutkimuksessa oli yhteensä 178. Palvelutorilla työskentelee eri toimijoiden työntekijöistä koostuva henkilöstö eli palvelutorilaiset, joita on vajaa 100. Työntekijäkokemuskyselyyn vastanneista 46 palvelutorilaisesta 79% kokee Palvelutorin olleen merkittävä oman työviihtyvyyden kannalta.

Lahden Palvelutori laajenee kesään mennessä Trion toisessa kerroksessa. Käytössä olevat tilat kolminkertaistuvat nykyisestä 1 000 neliöstä 3 000 neliöön. Samalla palvelutarjonta monipuolistuu ja Palvelutorin toimijat työskentelevät yhdessä asiakkaiden asioinnin helpottamiseksi. Lisäksi laajennus mahdollistaa isompien tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen Palvelutorin uudistuvalla Lavalla.

Syntymäpäivän kunniaksi on toiminnan kokonaisuudesta ja tulevaisuudesta tehty  Palvelutori video

Lisätietoja

Laura Packalén-Vehko

Palvelutorin asiakaspalvelupäällikkö

laura.packalen-vehko@lahti.fi

050 398 5903