Hyppää sisältöön

Patokoskenpuiston ja Mukkulan kartanon leikkialueet kunnostetaan

Leikkialueista kunnostetaan tänä vuonna Patokoskenpuiston ja Mukkulan kartanon leikkialueet. Suunnitelmat ovat tulossa nähtäville maaliskuun alussa. Lahdessa saneerataan vuosittain 2–3 jo olemassa olevaa leikkialuetta.
Havainnekuva Patokoskenpuiston leikkialueelle suunnitellusta ilmeestä

Vuoden 2022 työkohteisiin kuuluu Patokoskenpuiston ja Mukkulan kartanon leikkialueiden saneeraaminen. Puistosuunnitelmaluonnokset ovat tulossa nähtäville kevään aikana, jolloin niistä voi jättää kirjallisen muistutuksen. Puistojen kunnostamiseen liittyen voi esittää kysymyksiä tai antaa palautetta jo ennen puistosuunnitelmaluonnoksen nähtäville tuloa puistojen hankesivuilla.

Patokoskenpuistoon ympäristöystävällisempiä leikkivälineitä

Patokoskenpuiston välineet, varusteet ja pinnat uusitaan vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita ja vaatimuksia. Uusissa leikkivälineissä suositaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja välineitä, joiden hiilijalanjälki on tavanomaisiin materiaaleihin verrattuna huomattavasti pienempi. Välineiden paneelit, seinäelementit ja pylväät on osittain valmistettu kierrätysmuovista, tekstiilijätteestä sekä valtameristä kerätystä muovijätteestä. Välineiden lisäksi uusitaan turva-alustat. Vanha turvahiekka korvataan turvahakkeella.

Suunnittelualueelta poistetaan huonokuntoisimpia puita jo talvi- ja kevätkaudella. Rakentaminen toteutetaan kesän 2022 aikana.

Mukkulan kartanon leikkialue sointuu ympäristöönsä

Kartanoympäristössä sijaitsevan Mukkulan kartanon leikkialueen suunnittelussa huomioidaan leikkialueen sijoittuminen arvokkaaseen historialliseen ympäristöön. Leikkialueen ilme suunnitellaan tyyliltään luonnonmukaiseksi. Materiaalina suositaan puuta.

Välineiden lisäksi uusitaan turva-alustat. Rakentaminen toteutetaan työohjelman mukaisesti kesän 2022 aikana.

Lisätietoja