Hyppää sisältöön

Perhepuiston uuden leikkivälineen nimiehdotuksissa sanaleikittelyä ja lahtelaisuutta

Suosittu Launeen perhepuisto on saamassa uuden leikkivälineen. Luvassa on seikkailullinen ja uniikki kokonaisuus, jota juhlistetaan nimikilpailulla. Saimme lahtelaisilta lähes 100 nimiehdotusta, joista on nyt valittu äänestykseen viisi.
Piirros kuvaa uuden leikkivälineen puumajaseikkailumaista ja hauskaa luonnetta

Ehdotuksissa oli hienosti leikitelty sanoilla ja haettu innoitusta tulevan leikkivälineen ilmeestä, mutta myös paikan historiasta. Lahtelaisuus näkyi ehdotuksissa ja muutamissa oli maininta Lahdesta tai lahtelaisille tutuista paikoista.

Äänestykseen etenevät seuraavat nimiehdotukset:

  • Huima
  • Kiipeli
  • Hökkylä
  • Puuhis
  • Huvipömpeli

Äänestys on avoinna 19.- 26. toukokuuta.

Raadissa oli mukana edustajia muun muassa varhaiskasvatuksesta ja kaupunkisuunnittelusta. Valituissa vaihtoehdoissa haluttiin pitää nimi kohtuullisen lyhyenä, yksiosaisena ja lapsen suuhun sopivana. Parhaissa ehdotuksissa oli sopiva sekoitus sanoilla leikittelyä ja seikkailun henkeä.

Karkkipaperiäänestystä perhepuistossa sunnuntaina

Äänestää voi Iloinen Päivä Perhepuistossa -tapahtumassa sunnuntaina 19.5. Lahden kumppanuuspöytien pisteellä. Perhepuistossa äänestäminen tapahtuu karkkipaperiäänestyksellä. Äänestäjä saa karkin, jonka käärepaperi toimii äänestyslipukkeena.

Halusimme tuoda äänestyksen paikan päälle Perhepuistoon, koska toivomme erityisesti, että lapset saavat äänensä kuuluviin ja saavat päätösvallan uuden leikkivälineen nimestä.

suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski

Äänestää voi myös verkossa

Perhepuiston sunnuntainen tapahtuma toimii äänestyksen avauksena. Mieluisaa nimeä voi äänestää myös verkossa. Äänestys on avoinna viikon ajan, eli 19.–26. toukokuuta.

Uutta välinettä aletaan rakentaa kesällä ja valmista pitäisi olla lokakuun alkupuolella. Rakentamisesta aiheutuu haittaa puiston käyttäjille ja pyydämme kärsivällisyyttä ja varovaisuutta lapsilta ja vanhemmilta työmaan läheisyydessä liikuttaessa. Kesän odotus palkitaan syksyllä ja voittaja paljastetaan. Parhaaksi äänestetty nimi kaiverretaan puukylttiin, joka tulee näkyvälle paikalle osaksi leikkivälinettä.

Lisätiedot
Anniina Saimakoski
Suunnitteluhortonomi
anniina.saimakoski@lahti.fi
p. 044 482 0578

Tästä äänestämään!