Hyppää sisältöön

Pientyökalujen lainaus käynnistyy Lahden kaupungin verkkokaupassa

Lahden kaupunki tarjoaa asukkaille mahdollisuuden lainata työkaluja maksuttomasti kodin pieniin remontteihin sekä puutarhan hoitoon torstaista 2.5. alkaen kaupungin verkkokaupasta.

Lainattaviin työkaluihin voi tutustua sekä varaukset tehdä Lahden kaupungin verkkokaupasta osoitteesta verkkokauppa.lahti.fi. Työvälinelainaamo toteutetaan osallistuvan budjetoinnin asukasideana ja äänestyksen perusteella.

Puutarhatöihin lainattavissa on muun muassa teleskooppivarrellinen oksasaha, oksaleikkureita, raivaussakset, räystäsputsari, rikkaruohonpoistaja, kypäräsetti jne. Kodin remontteihin voi lainata esimerkiksi iskuporakoneen sekä ruuvivääntimen ja pikkuporan. Osa työvälineistä lainataan tuotepaketteina, joihin kuuluvat työkalut, kuten käsisaha, vatupassi, vasara, mittanauha, suojalasit ja puutarhasaha, nurmisakset, pienet oksasakset sekä istutustyökalut.

Työkalujen suositeltu laina-aika on viikko, mutta niitä voi lainata enintään kahdeksi viikoksi kerrallaan. Lainatut tarvikkeet ovat noudettavissa Lahti-Pisteeltä (Lahden Palvelutori, kauppakeskus Trio) aukioloaikoina sovitusti.

Opastusta ja vinkkejä työvälineiden käyttöön

Lahti-Piste järjestää pop up -opastuksen työvälineiden käyttöön Palvelutorin Paja-tilassa maanantaina 29.4. klo 15–17 välisenä aikana (kauppakeskus Trion 2 krs.). Opastusta välineiden käyttöön, vinkkejä puutarhanhoitoon ja kodin remontteihin antavat kaupungin aluevastaava Niko Hyytiäinen sekä rakennusmestari Matti Suhonen.

”Lahden kaupungin verkkokaupan tarjontaan tulee ilahduttava lisä pikkuremontti- ja puutarhatyökalujen tullessa tarjontaan. Toivottavasti lainattavat tuotteet tuottavat iloa useille kuntalaisille jatkossa ja maksuttomat lainaukset osoittautuvat suosituiksi kuntalaisten keskuudessa. Ihanaa olisi, että useampi kiinnostunut saapuisi 29.4. myös tiedustelemaan asiantuntijoilta lisävinkkejä kotona tehtäviin remontteihin ja pihaentraukseen.”, kannustaa asiakaspalvelupäällikkö Jenni Hannula.

Lahti-Pisteen ylläpitämä lainaamo verkkokaupassa tarjoaa myös mm. tapahtumakalusteita ja tulevaisuudessa retkeilytuotteita. Tukea verkkokaupassa asiointiin sekä lisätietoja tuotteista ja lainausehdoista voi tiedustella Lahti-Pisteeltä p. 03 814 2355, lahtipiste@lahti.fi

Lahden kaupungin verkkokauppa

Lisätietoja