Hyppää sisältöön

Pikku-Vesijärven puiston kuntoilualueen kunnostus alkaa toukokuussa

Kuntoilulaitteiden uusiminen on osa Pikku-Vesijärven puiston kunnostusta, joka kestää useamman vuoden.

Pikku-Vesijärven puiston kuntoilulaitteet uusitaan. Työt käynnistyvät vapun jälkeen viikolla 18. Työt kestävät arviolta viisi viikkoa, jonka aikana työmaa-aluetta tulee välttää. Lammen ympäri kulkeva puistokäytävä pidetään kuitenkin auki koko työmaan ajan.

Pikku-Vesijärven puiston yleissuunnitelman mukaisesti vanhat laitteet uusitaan, ja ratapenkan viereen tulee toinen kuntoilualue, jossa pääroolissa on hyppiminen ja tasapainoilu. Kuntoilualueelle on tulossa muun muassa kokoelma hyppyboxeja, vaikeutuva tasapainopuomi, Fitness-pomppumatto ja tasapainolauta. Monen käyttötarkoituksen laitteet saivat selkeän enemmistön asukkaiden ääniä viime vuonna järjestetyssä kyselyssä, ja kuntoilulaitteeksi onkin valittu useita liikkeitä mahdollistava Street Workout -teline. Lisäksi rantaan sijoitetaan kaksi tankotanssitankoa. Kuntoilupaikan suunnittelussa on huomioitu, että viereisen Kisapuiston ulkokuntoilupaikalle on tulossa urheilullisemmat painolliset laitteet.

Laitteisto on puistoon sopivaa

Laitteiden ulkonäkö on puistoon sopiva: välineet eivät häiritse vanhan ja arvokkaan puiston rauhallista vihreää ilmettä. Välineistö on matalaa, hillityn väristä sekä vähäeleistä.

Sijoittelu on Pikku-Vesijärveä kiertävän polun ulkoreunalla, mikä mahdollistaa avoimen järvinäkymän. Laitteiden turva-alusta jäljittelee väriltään käytävien kiviainespinnan väriä. Välineet ovat muutaman välineen ryhminä, jotka kuitenkin ovat lähellä toisiaan, eivätkä laajana yhtenäisenä kenttänä.

Ikäihmiset ja nuoret on huomioitu suunnittelussa. Laitteet ovat yksinkertaisia käyttää ja sopivat monen ikäisille.

Kuntoilulaitteiden uusiminen on osa Pikku-Vesijärven puiston kunnostusta, joka kestää useamman vuoden.

Pikku-Vesijärven puiston kuntoilualueen asemapiirrustus 2023 (pdf)

Lisätietoja