Hyppää sisältöön

Pikku-Vesijärvenpuiston kehittäminen etenee – Seikkailupaikka avautuu leikkeihin 23.11.

Kuva puiston penkeistä

Pikku-Vesijärvenpuiston seikkailupaikka pienille on valmistunut ja avataan käyttöön tänään 23.11. Puiston yleissuunnitelmasta on toteutettu aiemmin alkukesällä 2023 kuntoilulaitteiden uusinta, hanhiaita ja matkan etäisyyspaalut.

Nyt ovat valmistuneet rannan oleskelualue ja Lasten seikkailupaikka. Salpausselkä Geopark-teemainen seikkailupaikka löytyy kesäteatterin vierestä Kariniemenmäen puuston katveesta. Seikkailemaan pääsee keskelle mini-Salpausselkiä yhdessä maakuntien tunnuseläimien kanssa. Lasten opastaulut on tehty yhdessä Geopark- organisaation ja ympäristökasvatuksen kanssa.

Viherrakennustyöt jatkuvat puistossa muun muassa haitallisten vieraslajien torjumisella. Tulevaisuudessa rakennetaan vielä puiston nykyiset hiekkapintaiset pysäköintialueet, jolloin ne erotetaan istutuksin jalankulun ja pyöräilyn väylästä. Lisäksi pysäköintialueilla parannetaan valaistusta.

Toimintoalueen on suunnitellut Destia oy ja toteuttanut Viherpalvelut Hyvönen Oy. Rakennuttaja on Lahden kaupunkitekniikka.

Lue lisää puiston yleissuunnitelmasta